Rapper Ol’ Dirty Bastard was volgens een rapport dat de FBI vrij heeft gegeven volop betrokken in drugshandel, moord en carjacking. Het Wu Tang Clan-lid zou volgens het 93-pagina’s tellende rapport betrokken zijn geweest bij minimaal 2 moorden en schijnt lid te zijn geweest van de Bloods, een van de meest beruchte criminele bende-allianties in de Verenigde Staten en berucht om hun oorlog met de Crips.

Volgens de FBI zou ook de Wu Tang Clan zelf bendeachtige trekjes hebben. Zo zouden leden zich eerst moeten bewijzen als loyale leden, hebben ze steungroepen en regelen ze ook alles het liefst zonder inmenging van anderen. Ol’ Dirty Bastard’s dosier zou overigens ook regels over kindermishandeling, poging tot moord op een politieagent, verzet bij arrestatie en bezit van een illegaal kogelvrij vest bevatten. De rapper, die in het dagelijks leven Russel Tyrone Jones heette, stierf in 2004 aan een overdosis drugs.

Deel: