Velvet Revolver, zeg maar Guns ’n Roses zonder Axl Rose, zal komende donderdag voor een benefietconcert in Los Angeles weer bij elkaar komen in de oorspronkelijke bezetting. De band, bestaande uit Slash, Duff McKagan en Matt Sorum, aangevuld met Dave Kushner en Scott Weiland komen voor het eerst weer samen sinds zanger Weiland in 2008 uit de band stapte. Het benefietoptreden is voor muzikant en vriend van Kushner, John O’Brien, die in augustus dood werd gevonden in zijn hotel in Chicago.

Naast Velvet Revolver zullen ook Tom Morello van Rage Against The Machine, Stephen Stills (Crosby, Stills and Nash), Sheryl Crow en Maroon 5 acte de presence geven. Iedere artiest zal drie nummers ten gehore brengen voor de nabestaanden van O’Brien.

De eenmalkige reunie kan gevolgen hebben voor de toekomst van Velvet Revolver, aangezien de band sinds het vertrek van Weiland structureel zonder frontman zit. Ook de auditie van Corey Taylor (Slipknot) liep op niets uit en de band hoopt door het optreden Weiland over te kunnen halen terug te komen bij de band.

Foto Duff McKagan (c) Nathalie Bauland/Maxazine.nl

Deel: