Vandaag gaat de nieuwe videoclip van Kayaman, ‘Alsof ik leef voor maar 1 dag’, in premiere op Maxazine. De nieuwe clip werd de afgelopen tijd opgenomen in en rond Rotterdam en gemixt tot een enthousiaste en vrolijke clip. Kayaman is bij het grote publiek bekend vanwege zijn producties voor Ali B. en Yes-R, en van zijn vorige hits ‘Koud’ en ‘Tot de laatste dag’, die veel op de landelijke radiostations werden gedraaid. Vooral Edwin Evers was helemaal weg van de laatste single, die Kayaman opnamen met Tjerk.

De clip rond ‘Alsof ik leef voor maar 1 dag’ is gemaakt onder regie van Funda Isidaksoy en de single is onder anderen te downloaden via iTunes.

Bekijk ‘Alsof ik leef voor maar 1 dag’ exclusief op Maxazine

De eerste twee singles van ‘Tulpenmanie’ gingen over de liefde, ‘Alsof ik maar leef voor één dag’ is wat anders van inslag. De muziek trekt wat richting de ska en balkan, en qua clip trekt het wat richting de urban. Heel wat anders dan bij ‘Koud’ en ‘Tot de laatste dag’. “De regisseuze wilde graag een beetje streetlook en omdat we bij de vorige clip vanwege de regen opeens binnen moesten filmen, wilden we dit keer geen risico nemen. Daarom kwamen we uit bij het Skatepark Rotterdam en dat is wel bevallen. Van wat ik nu heb gezien ziet de clip er erg mooi uit, alleen hadden ze beter een knappe man moeten neerzetten om te rappen”, lacht Kubilay vol zelfspot. Gelukkig vervolgt hij, “Nee, de visagiste heeft goed werk gedaan, maar aan die kop van mij kan je niets meer doen!”

In de clip speelt Raquel, bekend van het RTL-programma ‘So you think you can dance’. “Op tv had ze een hele vette choreografie gedaan, en ik was ook erg blij dat ze in haar drukte nog even tijd kon vrijmaken. Het is een hele toffe meid, ze werkt hard en je kan er goed mee lachen.” Ook trombonist Michael Rorby is te horen op het nummer, een grote naam in muziekland. “Ik kende hem niet, maar ik moest in het nummer wat blazers hebben. Gelukkig kende Tjerk hem en heeft hem toen geïntroduceerd. Een enorm toffe gozer, die tijdens een tournee in het buitenland zijn takes heeft opgenomen en gemaild. Ik ben dan ook heel blij dat ik hem op mijn track heb kunnen krijgen!”

Bekijk ‘The making off’…

Het geneuriede refreintje in de track is erg aanstekelijk en is al een oude traditional. “Ja, de Turken beweren dat het Turks is, de Grieken beweren dat het van hen komt, maar het komt uit het hart, volgens mij uit Istanbul, ‘De Dans van de Slagers’, wat door de Griekse slagers daar werd geneuried. Ook met voetbalwedstrijden wordt het nog steeds gedaan door het publiek en ik vond het fantastisch. Ik moest het dan ook gebruiken, of het nu Turks of Grieks is. Die off-beat mixte mooi met de ska in mijn nummer.” Kubilay hoort wat ons betreft ook wel bij ska, opgewekt, vrolijk en snel, en dat is hoe Kayaman klinkt. ‘Alsof ik maar leef voor één dag’ komt wel vrolijk over, uiteindelijk heeft het tussen de regels door een best beladen thema. De dood komt in de tekst toch wel om een hoekje kijken en het piekeren dat alles opeens klaar kan zijn. “Ja, je moet genieten van het moment. Ik heb ook mijn ups en downs gehad, maar het heeft me gemaakt tot wie en wat ik ben. Als het alleen maar goed gaat, wordt je arrogant. Je moet dan ook vaker nadenken over wat je eigenlijk wil doen. Als ik zelf nog maar één dag had, poeh, dat is eigenlijk wel heel erg kort… Ik denk dat ik echt iedereen van wie ik hou een dikke knuffel zou gaan geven en dan zet ik een goed nummer op repeat: ‘For no one’ van het album ‘Revolver’ van “The Beatles’, een fantastisch nummer…”


Deel: