Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, band, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is een verslag van het fotomoment van fotograaf en coördinator concerten, Sander van den Berg:

Niet m’n beste of mooiste foto van afgelopen jaar, maar wel die met voor mijzelf het mooiste verhaal. Judas Priest startte in 2011 met hun allerlaatste wereldtournee. In tegenstelling tot de andere shows welke in grote stadions werden gegeven, was de eerste show in 013 Tilburg. Na de show ontving ik van Sony Uk een mail met het verzoek of ze foto’s naar de band mochten sturen, natuurlijk mag dat, graag zelfs. Toen ik een paar dagen later over het strand in Corfu liep, kreeg ik een mailtje van het management van Judas Priest, of ze de foto’s op de website mochten zetten en gebruiken in het tourbook. Je kunt je voorstellen dat ik hier zonder aarzeling “JA” op heb geantwoord. Nadat de foto’s op de website van Judas Priest waren gezet, kwam het volgende mailtje. Ditmaal van een hardrock magazine uit Argentinië. Of ze een foto uit de serie konden kopen om te gebruiken op de cover van hun september editie?

Hun keuze was gevallen op de foto die ik hierboven heb staan, waarom ze voor deze kozen is me niet duidelijk daar dit zeker niet mijn persoonlijke favoriet was. Maar goed, de koper bepaald. September 2011 was het dan zover, in een grote oplage verscheen de Effecto Metal in Argentinië, Uruguay en Chili met mijn foto op de cover en zelfs een stukje tekst in het voorwoord over mij en de foto.

Om het helemaal compleet te maken, kreeg ik een aantal weken later de volgende foto’s toegezonden van de redactie. Glenn Tipton, de gitarist van Judas Priest met het magazine in zijn handen:

William DuVall van Alice in Chains:

David Ellefson van Megadeth:

En wat een geweldige poster op de achtergrond:

Deel: