altDe Utrechtse driemansformatie Nuestros Derechos (Our Rights) brengen een muziekstijl die ergens in het midden zit tussen Thrashmetal en onvervalste hardcore/punk. Met een basis lineup van gitaar, bas en drums zetten deze twee heren en dame een aardig stukje metal neer! Met ‘Adrift’ komen ze nu met hun eerste full length album uit.

De twaalf nummers die gebracht worden bruisen van de energie en de zang wordt krachtig naar voren gebracht. De teksten liegen er niet om en vrolijk wordt je er niet van! De songs brengen namelijk een zeer sombere kijk op de mensheid… Eerdere uitgaven van Nuestros Derechos zijn de split-cd ‘Split’m all’ (2005) en de EP ‘Strugling with the Dark’ (2008) .’Adrift’ ligt in de lijn van deze voorgaande schijfjes, maar qua energie, felheid en vooral agressie gaat het een stap verder! Het hele album ligt lekker in het gehoor en biedt afwisseling in tempo, stijl en nog meer verrassende elementen.

Zo is de openingssong ‘Under the surface’ behoorlijk fel en kom je ook een wat langzamere track tegen, getiteld ‘The great disruption’ en met ‘Bockereyders’ wordt zelfs Nederlandstalig niet geschuwd! En als finale-track dan ‘Trash Vortex’. Al met al kun je deze cd niet echt een vrolijk album noemen, maar muzikaal gezien, zeker de moeite waard! De bandleden Johnny (drums), Jerry (guitar/vocals) en Janet (bass/vocals) laten met dit album hun (zwarte)kijk op ons als mensheid zien en werden daarbij bijgestaan door Menno Bakker (studio-techniek/producer) en masteringengeneer Alan Douches (Westside Music). Beiden werkten ook mee aan de voorgaande producties.

‘Adrift’ is, ondanks met dat ze het maar met z’n driëen doen, toch een album om aan te raden! Ik zal dit epos zeker vaker draaien in mijn cd speler. Het album wordt uitgebracht in eigen beheer (met behulp van Funeral Moon Clothing/Denim & Leather Records(UK) en in een gelimiteerde oplage van 500 stuks. Handgenummerd, dus elk exemplaar is uniek. Het front van de hoes is van de hand van Jozzz v. Ooijen. Voor aankoop van dit album surf je het best naar de site van Nuestros Derechos. Al is dit genre niet geheel in mijn stijl, toch is dit album de moeite van het aanschaffen waard! (7/10)(Denim & Leather Records).

{slide=Tracklisting}

01. Under The Surface 02:35

02. Death, My Friend 03:26

03. Soil To Embrace 03:33

04. Tardigrade 02:33

05. Crystal Demon 02:58

06. Bockereyders 02:45

07. Schizophrenia 03:46

08. Devour 03:17

09. The Great Disruption 04:00

10. Lost Vegas 02:35

11. Koyaanisqatsi 02:12

12. Trash Vortex 02:38

{/slide}

Deel: