Vandaag mocht de pers een kijkje nemen bij de repetities van de musical Next to Normal. De cast bracht het nummer ‘Een nieuwe dag’ ten gehore. Hierna nam regisseur Paul Eenens het woord en interviewde de hoofdrolspelers Simone Kleinsma, Freek Bartels, René van Kooten, Wim Van Den Driessche, Jonathan Demoor en Michelle van de Ven over de onderlinge dynamiek, de muziek en het verhaal van deze bijzondere productie. Simone Kleinsma roerde de aanwezige pers met haar solonummer ‘Ik mis de bergen’. Samen met Roel Vente, Algemeen Directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, sneed de cast de traditionele taart aan en verliet de pers de repetitieruimte zodat de cast en creatives verder konden repeteren.

Next to Normal vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, echtgenote en moeder met een psychische aandoening, die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig, geestig en bovenal raak portret van een familie die probeert om te gaan met een pijnlijke situatie die niet ‘normaal’ is, maar wel begrijpelijk. Next to Normal daagt het publiek uit om verder te denken over wat je ziet, wie je bent en wat je gelooft dat waar is.

Deze grensverleggende musical van Tom Kitt (muziek) en Brian Yorkey (tekst) werd onderscheiden met de prestigieuze Pulitzer Prize en drie Tony Awards en gaat op 16 januari 2012 in première in het Delamar Theater in Amsterdam.

Foto (c) Levin den Boer

Deel: