Rough Trade Publishing Benelux, de joint venture tussen Sony/ATV Music Publishing en Rough Trade Distribution, kan zijn eerste signing aankondigen. Marike Jager, die haar muziek al door Rough Trade liet distribueren, heeft haar muziekrechten bij Rough Trade Publishing ondergebracht. De deal is met terugwerkende kracht per 1 november jl. aangegaan en betreft zowel nieuwe werken als de drie albums in haar catalogus.

Creative manager Suzanne van den Dool en managing director Niels Walboomers van Sony/ATV omschrijven de samenwerking als een ‘ontdekkingstocht’. “Marike heeft de afgelopen jaren bewezen gegroeid te zijn als zangeres en songwriter. We willen haar als componist breder maken door haar ook voor anderen te laten schrijven. Ten behoeve van haar verdere ontwikkeling zullen wij haar met de juiste mensen aan de juiste projecten laten werken.” Van den Dool spreekt verder de ambitie uit de liedjes van Marike Jager beter dan voorheen te exploiteren op sync- gebied, dus via bijvoorbeeld films en commercials.

Kees van Weijen, managing partner bij Rough Trade Distribution, zegt trots te zijn op deze overeenkomst. “Ik ben blij Marike een nog breder platform te kunnen bieden, zodat we nog beter in staat zijn haar talenten tot volle wasdom te laten komen.”

Voor Marike Jager waren het de mensen die de doorslag gaven. “Ik heb mijn muziekrechten altijd bij me gehouden, maar bij Rough Trade en Sony/ATV trof ik voor het eerst een team met veel jonge mensen dat er helemaal voor gaat. Daarom durf ik de stap nu wel te wagen.” Jager roemt het wereldwijde netwerk van Rough Trade Publishing en zegt uit te kijken naar een samenwerking met buitenlandse songwriters in verschillende genres. “De inspiratie die dit soort ‘co-writes’ oplevert zal ook mijn eigen songmateriaal ten goede komen”, verwacht zij.

Sony/ATV Music Publishing en Rough Trade Distribution maakten begin oktober bekend een samenwerking aan te gaan, waarbij Sony/ATV de publishing gaat verzorgen van Rough Trade-artiesten die daar behoefte aan hebben.

Deel: