Het Mecc in Maastricht staat bekend voor Jumping Indoor, Tefaf en voor onder andere de Lente Beurs. Ondanks het feit dat er artiesten als Joe Cocker, Level 42, Tina Turner, Golden Earring en UB40 eerder optraden kan dit evenementencomplex vaker voor concerten gebruikt gaan worden. 90’s Forever startte de Kick Off voor het grootste Euregio evenement in Maastricht. En hoe?

Met een line-up als artiesten uit de jaren ’90, zoals de groep Snap!, het uit Duitsland afkomstige Culture Beat. De Nederlandse dance act 2 Brothers on the 4th Floor wist het 90’s Forever publiek te verassen met de muziek van Robbie Williams als suprise act. Niet de echte Robbie Williams was in Maastricht, maar deze artiest was niet van echt te onderscheiden. Zelfs met zijn ondeugende Robbie-blikken en opmerkingen wist hij dames het shirt omhoog te laten trekken. Toen ik backstage ging om hem een hand geven merkte ik pas hoe goed hij Robbie Williams kon zijn. Waar zijn ogen je dan laten weten dat je niet te maken hebt met de echte Robbie, is zijn respect voor de organisatie en mensen vele malen beter. Hij wist ook nummers als ‘Angel’ zeer goed te doen. Ik weet dat dit een heel moeilijk nummer is om te zingen.

De bekende Dj’s van Lowlands zoals Dj Kicken namen het publiek – dat in volle aantallen aanwezig was – tussen de live acts door terug naar de jaren ’90. Het geluid was zeer goed, en de hele show was netjes georganiseerd. Beveiliging, zeer gastvrij in ontvangst en entertainment. Artiesten als Snap!, Culture Beat, Milk Inc. en 2 Brothers on the 4th Floor en bekende Dj’s deden het ook geweldig. Als 39-jarige fotograaf, werd ik goed terug gebracht in de tijd. De grote aantallen mensen wisten zich in Maastricht goed te amuseren met de muziek uit de jaren ’90. Voor Maastricht, een goede start voor dit grootste Euregio evenement in het Mecc Maastricht. Belgie en Duitsland, een aanrader!!!!

terug naar de jaren ’90



Foto’s (c) 2011 Raymond van Hoorn

Deel: