Wie kent ze nog: Elly & Rikkert. Met speciale Kerst familie-concerten geven Elly & Rikkert komende December het hele gezin of de familie de gelegenheid om samen naar Kerst toe te leven. Er is voor iedereen, jong en oud, wel iets te beleven bij een concert van Elly & Rikkert. De kinderen van vroeger en nu zijn opgegroeid met hun liedjes en dat levert bij optredens dan ook een feest van herkenning op. De volwassenen van nu zijn meegegroeid met de muziek. Zij kennen de kinderliedjes van vroeger en worden nu aangesproken door het volwassen repertoire van het duo. Vaak cabaretesk, soms maatschappij-kritisch, met een lach en een traan; de muziek van Elly & Rikkert is uit het leven gegrepen.

Dat komt schitterend samen op deze Kerst familie-concerten. De voorstellingen kennen geen pauze en vinden in de vroege avond plaats, zodat het hele gezin mee kan genieten. Naast bekende kinderliedjes klinkt volwassenrepertoire, worden nieuwe liedjes gespeeld en zijn er intermezzo’s zoals alleen Elly & Rikkert die kunnen doen. Elly & Rikkert worden bij deze optredens muzikaal begeleid door hun muziekvrienden Jan Borger (keyboards / accordion) en Dick LeMair (percussie).

Sinds ‘De Kauwgomballenboom’ uit 1971 zijn de liedjes van Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld niet meer weg te denken. Dat hun muziek gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de honderden liedjes die gezongen worden op scholen, in kerken en op evenementen. Elly werd bovendien bekend met het TV-programma ‘De Wiebelwagen’, waarin liedjes aansloten bij Bijbelverhalen. Een optreden met Elly & Rikkert heeft dan ook altijd meer dan alleen muziek. Kinderen horen Bijbelverhalen in hun eigen belevingswereld terwijl volwassenen geprikkeld en ontroerd worden door herkenbare, diepgaande liedjes.

Deel: