Voor de 2e keer dit jaar deed Milow Amsterdam aan. Nu was de, nagenoeg uitverkochte, HMH aan de beurt. Want Milow houdt van Amsterdam. Al vroeg in zijn show roept hij “Amsterdam is my favorite town” Een gezonde basis voor een avond mooie liedjes. Deze Belgische singer/songwriter, geboren als Jonathan Vandenbroeck, is bekend van zijn hits “You don’t know” en “Ayo technology”. Zijn 3e studio album “North and South” met de hits “You and Me” en “Little in the middle” stond vanavond centraal. Een album over hoogte- en dieptepunten van de Belg.

Naast zijn album stond ook de voedselbank centraal In samenwerking met Voedselbanken Nederland organiseert Milow een voedselinzamelactie om hier iets aan doen. Zijn verzoek om naar het concert voedsel met een lange houdbaarheidsdatum zoals bijvoorbeeld groenten in blik, pasta, suiker en koffie mee te nemen. Een opvallende, maar zeer nuttige actie.

Zoals het bij een echte singer/songwriter hoort, opent Milow met een zeer rustig nummer “The Kingdom”. Gewapend met gitaar in een blauwe baan licht eist hij totale aandacht. Ook het akoestische “Building bridges” eist aandacht van het publiek op. Dit met mooi samenzang van de toetseniste en gitarist. Bij het nummer “Little in the middle” wordt de banjo erbij gepakt en Milow komt dichter bij zijn publiek door van het podium op een speaker te stappen. Er volgt geen stage dive tot spijt van de 3 jongedames vooraan die hun idool

Ik heb een singer/songwriter gehoord en gezien die een zeer enthousiaste indruk wekte, goed bij stem was en het publiek waar voor hun geld gaf. Helaas was dit het enige optreden van zijn ‘North en South’ tour in Nederland.


Foto’s (c) 2011 Yuri Saalberg

Deel: