Voor velen is het nu genoeg geweest. Daarom organiseert het Hete Herfst collectief de ‘Dag van de Verontwaardiging’ op de Dam in Amsterdam. Deze brede coalitie van maatschappelijke organisaties roept op om massaal naar de Dam te komen! Freek de Jonge, Def P, Vincent Bijlo, 100% Isis en Pete Philly doen het in ieder geval ook. De plannen van het kabinet-Rutte en zijn gedoogpartner vormen een ongekende aanval op onder anderen kunst, zorg en welzijn, openbaar vervoer, studenten, migranten en vluchtelingen.

Daarmee wordt de rekening van de economische crisis neergelegd bij de gewone mannen en vrouwen en bij de meest kwetsbaren in de samenleving. Wij willen de rekening van de crisis terugsturen naar de aanstichters. Bankiers, speculanten en grote ondernemers hebben zich de afgelopen jaren enorm verrijkt. Niet langer mag de onbegrensde zucht naar winst alles wat mooi en weerloos is vernietigen en onze democratie uithollen.

Bij Ocuppy kan iedereen zijn eigen stem laten horen om samen een geheel te vormen. Hierdoor geïnspireerd komt ‘Hete Herfst’ aanstaande zondag, 20 november met de Dag van de Verontwaardiging op de Dam in Amsterdam.

Het protestival is een nieuwe manier van actievoeren. Veel groeperingen zoals Occupy, de vakbond, politieke partijen en instellingen sluiten zich nu bij elkaar aan om gezamenlijk hun geluid te laten horen. Een unieke brede oppositie. Maar ook de vorm van protest is anders dan tot nu toe gebruikelijk. Er is heel veel kunst, interactiviteit, ruimte voor individuen om de massa aan te spreken en heel veel dingen die je kan doen, in plaats van alleen maar te luisteren.

De Dag van de Verontwaardiging is dus geen normale manifestatie. Er is een spectaculair programma, veel kunst, en volop de gelegenheid om met andere bezoekers in gesprek te gaan en zelf acties uit te voeren. Iedereen die iets wil doen is welkom! Vanaf 14:00 zijn er sprekers, maar ook muziek, artiesten, kunstenaarsinitiatieven en podia voor spontane sprekers. We roepen ook iedereen op zich om 12:00 uur aan te sluiten bij de acties van het OV op het Centraal Station. Daarna trekken wij in optocht naar de Dam, neem potten en pannen mee om zo veel mogelijk lawaai te maken!

Deel: