Ik knijp in mijn wangen van geluk en doe in mijn ondergoed een dansje a la Tom Cruise. Ik schreeuw het uit! Het voelt als een verliefdheid, alsof ik zweef zonder parachute. Anderhalf jaar geleden toen ik voor de laatste keer de deur achter mij dicht trok bij Monsterboard, keek ik naar de horizon en hoopte ik dat ik al mijn dromen zou kunnen waarmaken. Ben ik nu al waar ik wil zijn? Het antwoord is nee, maar voor nu ben ik oprecht tevreden met alles wat ik heb bereikt tijdens mijn korte muzikale reis.

Gisteravond 13 november 2011 stond ik voor de tweede keer samen met mijn band in ‘t Paard van Troje in het voorprogramma van een van mijn muzikale helden: Raphael Saadiq. Op 26 juli 2011 stond ik in een uitverkocht Paradiso in het voorprogramma van Joss Stone. Ook daar was het een feest waar 1500 man massaal en luidkeels haar liedjes meezongen. Ik kan mij voorstellen dat je als artiest verstijft van blijheid op het podium staat. Dat wil ik ook! Daar droom ik van! Mijn band en ik hebben mogen proeven van al dit geweldigs, dat is nog eens ultiem genieten! En het mooie is, op 30 november mogen we in Patronaat wederom de show van Raphael Saadiq openen.

Ik kijk op de kalender en besef dat mijn “Revealed” club tour er bijna op zit. Naast de support gigs voor Raphael Saadiq en Joss Stone staan we op 9 december zelf in Het Kasteel in Alphen aan de Rijn. Daar gaan we een knaller van een tourafsluiting vieren met iedereen die erbij aanwezig is.

2010 en 2011 staan nu met mooie sierletters geschreven op de muur in mijn studio. Zou het stom zijn om daar een tattoo van te nemen? Ik denk er nog even rustig over na. Ondertussen geniet ik rustig van de dag met een cappuccino, van een roes die ik later op de dag met wat slaap zal moeten indammen en droom verder over 2012…

Steffen Morrison maakte al voor zijn eerste album uitkwam wereldwijd furore met de muziek achter de reclameclip van Reebok met zijn nummer ‘Shake it’. Voor de geboren Surinamer ging het daarna snel, met optredens in De Wereld Draait Door, The Hague Jazz en voorprogramma’s van o.a. Joss Stone en Raphael Saadiq. Mede door zijn fantastische debuut ‘Revealed’ wordt de Amsterdammer vergeleken met grootheden als Stevie Wonder, John Legend en Seal. 30 November staat Steffen in het voorprogramma van Raphael Saadiq in Het Patronaat in Haarlem, 9 december staat hij solo in Het Kasteel in Alphen aan de Rijn. Zijn debuut-cd ‘Revealed’ is genomineerd voor een jazz-Edison, niet slecht voor een eerste cd! De uitreiking hiervan is op woensdga 16 november. Wij duimen voor Steffen!


Foto (c) Nine IjFF / Styling Steffen Morrison by ThinkiN StyLe

Deel: