altKorn frontman Jonathan Davis is opgetogen over het feit dat hun nieuwe ‘dubstep’ album ‘The Path Of Totality’ hun fans zal gaan ergeren. het album bestaat in zijn totaliteit uit nummers gemaakt met dubstep producers, met DJ Skrillex op drie nummers inclusief de eerste single die uitkomt van het album met de titel ‘Get Up’, Noisia op drie tracks, Downlink op vier en Excision op twee. Het album staat gepland voor release op 5 december.

In een interview laat Davis weten dat hij en zijn band het zat zijn om “The Godfathers of nu metal” genoemd te worden en dat een aantal van hun fans zijn blijven hangen in 1994. Op de vraag of hij bang is voor de reactie van de mensen antwoordde hij: “De mensen zullen “pissed off” zijn over dit album, dat maakte mij juist nog meer enthousiast over ‘The Path Of Totality’. Het interessert me geen fluit wat de mensen denken. We kunnen niet winnen met Korn fans, sommige zijn in 1994 blijven steken.

De zanger is ziek van mensen die willen dat Korn simpelweg op hun oude muziek blijft teren en dat ze de bedenkers zijn van het nu-metal genre. Hij zei: “Iedereen noemt ons de Godfathers of nu metal, ik word daar schijtziek van. We willen niet in het nostalgische circuit terecht komen. Us, Limp Bizkit, Staind of nog meer van die shit. “Fuck that!”. Davis voegde er aan toe dat hij gelooft dat de band een nieuw genre heeft uitgevonden op het album, een genre dat hij “Future metal” noemt en onthulde dat de band’s recentelijke single ‘Get Up’ geïnspireerd is door het feit dat iedereen maar loopt te klagen over de recessie. “I wish everyone would shut the fuck up and have some fun”, aldus Davis.

Deel: