One night, the first of November (1 – 11 – ‘11), the day of nummer one, Lee Towers, Mister Ahoy himself. Aangezwengeld door Radio 5 Nostalgia nog één keer een avond Lee’s Gala Of The Year. Het belooft een souvenirprogramma te worden van de bovenste plank. Door Pia Douwes, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo wordt de aanzet gegeven: vuurwerk en het Hollands Showballet verschijnt op de trappen.

Lee Towers doet zijn intrede en loopt onder een staande ovatie richting de middenstip van de Ahoy. Stralend middelpunt omgeven door de muzikanten van het Metropool Orkest. Vervolgens de ring van bekende Nederlanders, familie en vips. Op de tribunes van Ahoy de fans. ‘Let me try again’ past prima in de sfeer van de avond. Na drie nummers is (een groot deel) van de (fotograferende) pers niet meer welkom en mag buiten de concertzaal, via tv scherm, verder kijken en ziet hoe de Lee Towers een gedegen show opvoert gedragen door de herinneringen aan die goeie ouwe tijd. Leuk is ook het duet met Jet Vrolijk. Opa en kleindochter, een roerend moment. Helaas is de zangkwaliteit van haar (nog net) niet wat het zijn moet om het stokje van opa over te nemen, maar aandoenlijk is het wel.

Uiteraard doet na verloop van tijd Anita Meijer haar intrede in de Arena van Rotterdam. Ook Los Angles – The Voices en de Jody’s Singers zorgen voor de vocale afwisseling en ondersteuning. Ja Lee, ‘You Never Walk Alone’! Een memorabele avond met een tijdloos repertoire. Voor één keer, (één keer!) ‘Simply The Best’!


Foto’s (c) 2011 Marcel Hakvoort

Deel: