Aanstaande maandag zal de Nederlandse blueszanger Oscar Benton afreizen naar Parijs voor repetities en opnamen voor het zeer populaire Franse Tv-programma “Les Annéés Bonheur”. Hij zingt natuurlijk “Bensonhurst Blues” waarmee hij in de tachtiger jaren een miljoenenhit had in Frankrijk en omringende landen. Hij zal in deze aflevering op het podium staan met o.a. Holly Johnson, zanger van Frankie Goes To Hollywood.

In het programma al zijn veel sterren te bewonderen geweest: Phil Collins, Bonnie Tyler, Hermes House Band, Christina Aquilera, Boney M en Michel Fugain zijn slechts enkele namen uit de illustere rij die voor miljoenen kijkers in de spotlights hebben gestaan. Ondanks zijn iets oudere leeftijd maakt Oscar een druk jaar door. In de lente is een nieuwe CD/DVD box ”Oscar Benton is Still Alive” uitgekomen, een registratie van zijn afscheidsconcert waarop “Bensonhurst Blues” uiteraard niet ontbreekt. Ook nu is zijn vriend Alain Delon, die het nummer in zijn film Pour la Peau d’un Flic heeft gebruikt, héél enthousiast over deze CD/DVD box. Uitzending is prime time op zaterdagavond 5 november om 20:00 uur, France 2.

Foto (c) Hans de Bruin, Haarlem

Deel: