altDe legendarische zanger en tekstschrijver Paul Simon is van plan om in 2012 met zijn klassieke album ‘Graceland’ (1986) op tournee te gaan. Dit om het feit te vieren dat het alweer 25 jaar geleden is (1987) dat Simon voor het eerst ermee ‘on tour’ ging. Momenteel word de tournee gepland en zal Simon laten zien en horen tesamen met Ladysmith Black Mambazo, welke ook op het album stonden en mee op tournee gingen.

altVerwacht word dat de nieuwe tournee gehouden zal worden rond de release van de ‘Graceland’ box set en een ‘Legacy Edition’ zal in het komende voorjaar uit gaan komen. Afgelopen zomer trad Paul samen met Ladysmith Black Mambazo en trompettist Hugh Masekela op in Zuid Afrika. Het optreden is gefilmd door Joe Berlinger en zal toegevoegd worden als deel van de box. “De documentaire nam me mee terug naar de artistieke aspecten, de politieke aspecten van het maken van ‘Graceland’, de controversie er omheen en hoe deze zijn opgelost plus wat er van overgebleven is en wat we ervan geleerd hebben”, aldus Simon. ‘Graceland behaalde in 1987 Grammy awards voor “Album of the Year” en “Record of the Year” voor de single.

{slide=Paul Simon – ‘Graceland}http://www.youtube.com/watch?v=h6fS_7Yp0hY{/slide}

Deel: