altVandaag heeft zijn partner bekend gemaakt dat gisteren op 79-jarige leeftijd in hun woonplaats Hellevoetsluis saxofonist Piet Noordijk is overleden. Piet was vooral bekend van de naoorlogse bebop muziek in Nederland. Hij werd hoofdzakelijk geïspireerd door Charlie Parker. Na de Tweede Wereldoorlog volgde hij een opleiding voor klarinetspeler in een conservatorium te Rotterdam. Als snel besloot hij dat hij de saxofoon leuker vond en werd een begaafd saxofonist.

In de 60-er jaren speelde de geboren Rotterdammer vaak samen met diverse big bands en orkesten waaronder het orkest van Malando, The ramblers en The Skymasters. Hij was de vaste altsaxofonist van het Metropole Orkest tussen eind 70-er en begin 90-er jaren. Hij speelde met grote namen uit de jazz, onder andere Nina Simone, Toots Thielemans, Rita Reys en Pim Jacobs.

Piet mocht tijdens zijn lange carriére heel wat prijzen in ontvangst nemen. Tijdens een van de North Sea Jazz festivals ontving hij een Brit Award, een paar jaar geleden mocht hij een Edison op zijn schoorsteen zetten en onving hij ook nog voor zijn hele ouvre de Blijvend Applaus Prijs. In 1987 werd hij tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw geslagen. De begaafde altsaxofonist stond de afgelopen jaren nog regelmatig op het podium. Zijn partner vertelde dat er nog heel wat optredens op zijn agenda stonden rond zijn 80e verjaardag, welke hij volgend jaar hoopte mee te maken. Aanstaande vrijdag word Piet in zijn woonplaats Hellevoetsluis begraven.

Deel: