Zaterdag 1 oktober was het feest in Tivoli. Het door Colin Benders (Kyteman) gestichtte muzieklaboratorium, Kytopia, bestaat 1 jaar. Onder andere La Boutique Fantastique, De Avonduren en Arts the Beatdoctor lieten hun creativiteit zien en horen. Bij binnenkomst kreeg ik een klein papiertje met de tekst “ verwacht een wonder”. Met die gedachte stapte ik ook de al vroeg goed gevulde zaal in.

De Avonduren begon met emotionele Nederlandse teksten. Verhalen over een aapje dat zijn weg niet terug kon vinden en zelfs een reus en giraffe werden met een politiek randje gerijmd. Daarna was het de beurt aan La Boutique Fantastique. Een verrassend muzikaal gezelschap waar geen zang aan te pas kwam. Voor mijn gevoel was het een beetje balkanbeat/zigeuner style, denk aan de partij violen en horns. Leuk!

Aan de muren van het balkon hingen foto’s. Diverse fotografen lieten een kijkje in de keuken van de creatievelingen zien. Ook kunst en foto’s van optredens waren te zien. Helaas hingen de foto’s een klein beetje in het donker, maar daardoor ging je er wel goed naar kijken. Zelfs een van de bandleden (Pax) bekeek de foto’s aandachtig.

Door naar de Spiegelbar. Deze was matig gevuld en op het podium stond een kleine setting. Harold K. speelde onder begeleiding van bas en piano prachtige luisterliedjes. Langzaam stroomt ook deze zaal vol en lieten de gasten zich hier ook verwonderen. Tot mijn verbazing vond ik achter in de zaal een heuse waarzegster. Volwassenen 5 euro, kinderen 3 euro. Al vraag ik me wel af of er wel kinderen aanwezig waren. Ik verwacht nog steeds een wonder, dus ik sla over.

Arts de Beatdoctor was ondertussen ook al begonnen in de benedenzaal. Een DJ met wonderlijke visuals en effecten. Toen besloot ik dit feest te laten voor wat het was. Ik heb het wonder een klein beetje mogen aanraken in de wereld van de Kyptiopanen. Het was een zeer diverse avond met een wonderlijk vermaak op muzikaal en tekstueel gebied.



Foto’s (c) 2011 Yuri Saalberg

Deel: