altWeinig mensen hebben in de gaten dat de Kaiser Chiefs al op 27 juni van dit jaar een nieuw album hebben uitgebracht. Rond die periode konden fans zelf via de officiële Kaiser Chiefs website zelf een album samenstellen. Ze konden uit twintig songs hun favoriete tien te kiezen en deze op het album getiteld ‘The Future Is Medieval’ te laten zetten. Ook was er de mogelijkheid om zelf de hoes te ontwerpen. Voor €8,50 kon je na de keuze van jouw tien nummers je eigen digitale versie van het album bestellen.

Na deze aktie bracht de band de definitieve versie van ‘The Future is Medieval’ uit. Bassist Simon Rix vertelde in een Brits blad dat de release van deze versie werd overschaduwd door de publiciteit rond deze ‘choose your own version’ aktie. Hierdoor zijn er maar weinig mensen die weten dat het album al uit is. Frontman Ricky Wilson had liever gezien dat het album ná het festivalseizoen was uitgebracht.

De platenmaatschappij had een andere mening, zij wilden dat het album vóór het festival seizoen in de winkels lag zodat de fans de nummers al konden. “Natuurlijk zit er logica in hun denkwijze, maar ik had liever nu het album uitgebracht, iederen zat toen met zijn hoofd bij de aktie”, aldus Wilson. Hij vertelde verder dat hij wel blij is met het album, en zou er niets aan willen veranderen. De variatie in de nummers en het idee van hoe ze ze gereleased hebben hebben veel mensen anders naar de band doen kijken.

Deel: