Alle genomineerden voor Edison Pop, de oudste muziekprijs van Nederland, zijn bekend! Vandaag zijn live in het TROS Radio2 programma ‘De Gouden Uren’ van Daniël Dekker de resterende categorieën bekend gemaakt. In de categorie beste mannelijke artiest zijn Armin van Buuren, Rob de Nijs en Guus Meeuwis genomineerd. Bij de groepen strijden De Staat, Nick & Simon en Racoon om de eer. In de categorie kleinkunst/theater zijn Claudia de Breij, Daniël Lohues en Ernst Jansz genomineerd.

Vorige week zijn de nominaties in de categorieën beste vrouwelijke artiest, beste nieuwkomer en de publieksprijzen beste album en beste song bekend gemaakt in het 3FM Programma ‘GIEL’. Via de site www.edisons.nl kan er op de publieksprijzen gestemd worden.

De prestigieuze prijzen gaan naar albums van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury uit de voordrachten een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld.

Naast voorzitter Leo Blokhuis (muziekjournalist) bestaat de jury uit: Jean-Paul Heck (journalist en hoofdredacteur van ‘Off The Record’), Daniël Dekker (eindredacteur TROS Radio2 en 3FM), Roosmarijn Reijmer (DJ 3VOOR12 Radio, 3FM), Jeroen Nieuwenhuize (DJ Radio 538), Rinske Wels (cabaretrecensent dagblad Trouw) en Erik Kross (Music Director).

Zondagavond 2 oktober worden de Edisons Pop uitgereikt in het Rotterdamse Beurs-World Trade Center. De presentatie van deze uitreiking is in handen van Daphne Bunskoek, bekend van programma’s als ‘Goedemorgen Nederland’, ‘RTL Boulevard’ en het nieuwe programma ‘Gesprek op 2’.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de ‘Grammy Award’, de Duitse ‘Echo Award’ en de Franse ‘Victoire’.

De complete lijst van nominaties ziet er als volgt uit:


 • Beste mannelijke artiest
 • Armin van Buuren
 • Rob de Nijs
 • Guus Meeuwis

 • Beste vrouwelijke artiest
 • Ilse DeLange
 • Marike Jager
 • Anouk

 • Beste groep
 • Racoon
 • Nick & Simon
 • De Staat

 • Kleinkunst/theater
 • Claudia de Breij
 • Daniël Lohues
 • Ernst Jansz

 • Beste nieuwkomer
 • Go Back to the Zoo
 • Ben Saunders
 • Krystl

 • Publieksprijs beste album
 • Anouk – To Get Her Together
 • Armin van Buuren – Mirage
 • Ben Saunders – You Thought You Knew Me By Now
 • BLØF – Alles Blijft Anders
 • Dazzled Kid – Fire Needs Air
 • De Jeugd van Tegenwoordig – De Lachende Derde
 • De Staat – Machinery
 • Go Back to the Zoo – Benny Blisto
 • Guus Meeuwis – Armen Open
 • Ilse DeLange – Next to Me
 • Jaqueline Govaert – Good Life
 • Krystl – Rolling
 • Marco Borsato – Dromen Durven Delen
 • Marike Jager – Here Comes the Night
 • Nick & Simon – Fier
 • Racoon – Liverpool Rain
 • Rob de Nijs – Eindelijk Vrij
 • Tim Knol – Days
 • Happy Camper – Happy Camper
 • Daniël Lohues – Hout Moet

 • Publieksprijs best song
 • Glennis Grace – Afscheid
 • Afrojack & Eva Simons – Take Over Control
 • Ben Saunders – Kill For A Broken Heart
 • Dazzled Kid – Embrace
 • Krystl – Golden Days
 • De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
 • Racoon – No Mercy
 • Tim Knol – Gonna Get There
 • Ilse DeLange – Next to Me
 • Anouk – Down & Dirty
 • BLØF – Beter
 • Moss – I Apologise
 • Go Back to the Zoo – Electric
 • Alain Clark – Foxy Lady
 • Caro Emerald – Stuck
 • Nick & Simon – Wijzer (Dan Je Was)
 • 3JS – Never Alone
 • De Staat – Sweatshop
 • Tiësto vs. Diplo ft. Busta Rhymes – C’mon (Catch ‘Em By Surprise)
 • Jan Smit – Niemand Zo Trots Als Wij

Stemmen voor de publieksprijs kan nog steeds op www.edisons.nl!

Deel: