Als eerbetoon aan de geboortedag van Amy Winehouse, wordt vandaag wereldwijd haar laatst opgenomen nummer als single uitgebracht. ‘Body And Soul’ is een duet van de zangeres met haar jeugdidool Tony Bennett; en met de opbrengsten van dit nummer en de bijbehorende video wordt een donatie gedaan aan de Amy Winehouse Foundation.

‘Body And Soul’ was de laatste track die Amy opnam voor haar overlijden op 23 juli. Vandaag, 14 september, zou de zangeres 28 jaar zijn geworden. Tony Bennett vertelt: “We had a beautiful time recording together in the studio and I knew that Amy was very happy with how she performed that day. I thought she was absolutely brilliant and this recording truly captures the essence of her unique artistry. She was a rare talent.” ‘Body And Soul’ is één van de 17 tracks die op Tony Bennett’s album ‘Duets II’ zullen verschijnen. Naast Amy hebben ook onder andere Lady Gaga, Michael Buble en John Mayer een duet met de legendarische Amerikaanse zanger ingezongen.

De track en video van ‘Body And Soul’, die op 23 maart 2011 opgenomen zijn door Amy Winehouse en Tony Bennett in de Abbey Road Studio’s in Londen, zullen vandaag worden uitgebracht.


Deel: