Het Engelse Dry The River komt opnieuw naar Nederland. Met hun aanstekelijke, krachtige en intense indie/folk rock in de lijn van Noah And The Whale, Stornoway en Mumford and Sons, is de band op donderdag 22 september te zien in Bitterzoet, Amsterdam.

2011 is voor het Engelse vijftal een bijzonder druk jaar. Alleen al in Nederland stonden zij eerder dit jaar al op Eurosonic, London Calling, Indievloot en Lowlands en zijn ze in november bovendien te zien op het Crossing Border festival in Den Haag.

Intussen zijn ook de opnames voor het debuutalbum afgerond – geproduceerd door Peter Katis, o.a. bekend van zijn werk voor Interpol en The National – en wordt er nog de laatste hand gelegd aan de mixen. De singles “New Ceremony” en “No Rest” zijn reeds uitstekend ontvangen en dus een goed voorproefje op het album, dat verwacht wordt in januari of februari 2012.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor het Bitterzoet concert. Meer informatie is te vinden op hun website.

Deel: