Speciaal ter gelegenheid van zijn 35-jarig artiestenjubileum en tegen alle verwachtingen in, maakt zanger Lee Towers op 1 november 2011 nog een enkele maal en slechts voor één avond zijn opwachting in Ahoy Rotterdam. Een uniek moment op exact dezelfde plek waar de zanger vanaf de beginjaren ’80 grote successen beleefde met zijn, maar liefst vijftig, roemruchte ‘Gala of the Year’ concerten. Alle bekende hits en Ahoy hoogtepunten, die ervoor gezorgd hebben dat hij nog altijd één van de grootste artiesten van ons land is, komen tijdens dit eenmalige galaconcert voorbij. Speciaal voor zijn laatste ‘One Night Only’ live in Ahoy wordt Lee Towers muzikaal bijgestaan door het ruim zestig muzikanten sterke Metropole Orkest, zijn backing vocals de Jody’s Singers en enkele zeer speciale gasten.

Zijn eerste uitverkochte Ahoy concert in oktober ’84, bleek het startpunt voor een jarenlange zegetocht langs een ontelbaar aantal podia in Nederland en België. Met zijn jarenlange prestigieuze ‘Gala of the Year’ concerten in Ahoy heeft de zanger een stevige basis gelegd voor de huidige generatie stadionartiesten. De jarenlange uitverkochte ‘Gala of the Year’ concerten, waarvan de 50e in 2000, maakt hem onbetwist levenslang tot ‘De Koning van Ahoy’. Op initiatief van Radio 5 Nostalgia pakt Lee Towers aankomende november nog eenmaal groots uit. Vanaf een centraal in de arena van Ahoy opgebouwd podium brengt de zanger een sterk persoonlijk getint galaconcert.

‘Ik voel mij een bevoorrecht mens, om samen met familie, vrienden, relaties en natuurlijk mijn trouwe muziekvrienden op deze wijze alsnog invulling te mogen geven aan mijn 35-jarig artiestenjubileum. Het initiatief van onder meer Radio 5 Nostalgia om een jubileumgala met het fantastische Metropole Orkest te organiseren, klonk meteen als ’muziek in de oren’ De steun van bevriende relaties maakt het mij mogelijk om er als vanouds weer een zeer bijzondere avond in Ahoy van te maken. Op alle mogelijke manieren dicht bij elkaar, als vrienden onder elkaar en vooral dicht bij de muziek waar we zo van houden, The American Songbook. Ik kan niet wachten om samen met het Metropole Orkest in Ahoy aan de slag te gaan. Alles valt op de juiste plek, het voelt als thuiskomen. Mijn lijfspreuk is ‘Believe in your Dreams’. Nou, dit is voor mij meer dan eens een droom die uitkomt’ aldus Lee Towers.

Deel: