altDe vraag is niet wie er komen, maar houden we het droog? Het middagprogramma voor de senioren sla ik over en begin mijn festivaldag met een bezoek aan de carrousel alwaar Yora Rienstra haar cabaret voorstelling geeft. Ze kruipt in de huid van haar burgertrut typetjes en tussen de bedrijven door speelt ze haar liedjes. De tragikomische humor weet me, ondanks haar sterke mimiek, helaas niet te pakken.

Op naar de circustent waar ‘Alamo Race Track’ speelt. ‘Black Cat John Brown’ werd via Youtube een hit. Deze alternatieve rockband met melancholisch en Iers klinkende uptempo nummers mag er zijn. Het eerste optreden op het hoofdpodium wordt verzorgd door de band met frontman Phil Bee. King Mo met Venlose wortels speelt vette rock en blues die recht uit het hart komt.

altOndertussen speelt Madi op het vriendenpodium. Madi won de talentenjacht “Nu of Nooit”, mocht daarom Pinkpop openen, maar staat hier weer op een kleiner podium. Madi, die vandaag moest spelen met een andere toetsenist, komt met haar popliedjes weinig uit de verf. Haar stem is zuiver, maar ook met de cover ‘Pyro’ van de Kings of Leon, weet ze niet mijn aandacht vast te houden. Ook de dreigende regenbui werkt hieraan niet mee. Ik loop door, terug naar King Mo (foto).

Ook Hiphop is vertegenwoordigd in het uitdagende programma van de ZPF. Ik ben geen kenner, maar gezien de uitpuilende menigte in de bloedhete benauwde carrousel speelde er grote namen: Brada Bong Dias en Kleine Viezerik. Het is een dampend optreden met onvervalste straat-rap, waar de jeugd tot buiten de overvolle tent stond te luisteren.

Ik begeef me liever naar de circustent voor het optreden van Jungle by Night. De negen jonge jongens ademen jazz en Afrikaanse muziek. Het is swingend en heeft een lichte rock – attitude dat doet denken aan het succes Kyteman.

altAls er in het Julianapark geen doorkomen meer aan is vanwege de vele duizenden bezoekers wordt het tijd voor de knaller van de dag: Go Back To The Zoo. De Nederlandse poprockers spelen moeiteloos het festival plat. GBTTZ, je kunt er niet omheen. Omdat veel van hun nummers erg catchy zijn en je ze al bij het tweede refrein kunt meezingen, slaat het aan. En hoe!

Bekijk de foto’s op www.hakvoortfoto.nl

Deel: