Je hebt van die bands waarvan de muziek gedurende de jaren meer volwassen wordt. Neem bijvoorbeeld Little Dragon of Karin Dreijer Andersson die meesters zijn geworden in ontwikkeling van een eigen geluid. Zo niet Architecture in Helsinki. Dit Australische gezelschap blijft kind, zowel in muziek als performance. En dat daar niks mis mee is, bewijzen ze vanavond. De humor, het strakke spel en de corky dancemoves; Architecture in Helsinki verzorgde een avond vrolijkheid in Paradiso.

Architecture in Helsinki noemt zichzelf een ‘modernist pop Group’. Toch zijn ze eerder retro dan modern. De muziek laat zich nog het best omschrijven als eightiespop in een modern electrojasje. Ook de danspassen lijken zo uit een videoclip van MC Hammer te komen. Het enthousiasme en plezier van de band op het podium werkt aanstekelijk. De stijve Nederlandse heupen komen al snel los.

Opvallend is dat de bandleden van muziekinstrumenten wisselen alsof het een stoelendans betreft. Het ene moment staan drie van de zes achter het keyboard en het volgende moment hebben er vier een gitaar in de hand. Knap, zo veel multi-instrumentalisten in één band. Zeker wanneer het geluidstechnisch zo strak in elkaar zit als bij Architecture in Helsinki. Wanneer ze weer in Nederland zullen spelen, weten ze nog niet. Maar als ze weer langskomen, dan is hun concert zeker het bezoeken waard. Wij geven dit optreden een dikke 8. Bravo!

Deel: