De nieuwe Tïtty Twïster tent op Lowlands 2011 zorgt voor nogal wat verwarring binnen de house-scene in Nederland. Daar waar Lowlands prijkt met hun “nieuwe” Tïtty Twïster tent in de polder, bestaat er aan de andere kant van Nederland (Venlo) al enige jaren het steeds terugkerende house-feest Titty Twister. Georganiseerd door stichting Alles voor de Fatoe (straattaal voor “alles voor de lol”).

Alles voor de Fatoe organiseert sociaal culturele evenementen waarbij house-muziek en creativiteit de leidraad zijn. Hun hoofd-evenement is Titty Twister, wat meermaals per jaar plaatsvindt in Poppodium Perron55 te Venlo. Daarnaast heeft het met Titty Twister onlangs (3 juli 2011) een eigen podium verzorgt op hét grootste gratis dance-festival van Zuid Nederland “Stereo Sunday”.

Tïtty Twïster versus Titty Twister… Toeval of niet? Het lijkt erop dat Lowlands wel degelijk op de hoogte was van Titty Twister: hét feest waarbij house-muziek en creativiteit samensmelt. Het enige verschil in benaming zijn de puntjes op de i.

Verder zijn het twee verschillende concepten. Lowlands creëert, met de Tïtty Twïster tent, de bar uit de zeer bekende film From Dusk Till Dawn, waarbij je “rock & roll, vuur en gevaar” mag verwachten. Alles voor de Fatoe daarentegen brengt met Titty Twister house-muziek en heeft elke editie een ander thema.

Om verwarring te voorkomen: Alles voor de Fatoe verzorgt dit jaar géén podium op Lowlands maar zal een eventuele samenwerking (ook met andere organisaties) niet uit de weg gaan!

Deel: