Oldskool heavy metal! Ontstaan in 1973 onder de naam LIPS, eind jaren zeventig is die naam veranderd in Anvil. Ze gaan dus al heel wat jaren mee. Hoor je dat? Zeker, vinden we dat erg? Echt niet!

Dit is het veertiende album alweer. Opgenomen in de studio van Dave Grohl in LA. Vanaf begin tot eind is dit album knallen, het is bijna alsof ze heel hard roepen, we zijn er nog hoor!! Zelf zeggen ze dat dit misschien wel hun beste album is in hun 33 jarige carriere.

Zoals ik al zei, je hoort dat ze alweer wat ouder zijn maar het klinkt nog steeds goed. De jankende gitaar van Steve Kudlow klinkt nog geweldig strak en de solos zijn nog lekker snel. Ik hoop dat dit live net zo lukt. Ze hebben namelijk een flinke europese tour aan dit album geplakt, ik zou Anvil zeker gaan bekijken, maar vergeet niet je oordoppen! Je hoort bij dit album ook goed hoeveel invloed Anvil heeft gehad op de Heavy metal bands die volgden zoals Metallica en Slayer.

Gelukkig zijn ze met dit album lekker blijven doen waar ze goed in zijn, iets anders had het zeker niet geworden. Ik vind dit een gaaf album, die gasten presteren het toch maar weer. Voor de echte Heavy metal fans is dit zeker een album die niet mag ontbreken in je collectie, heavy metal zoals het bedoeld is. (8/10)(Napalm Records)

Deel: