Hmm… denk ik als ik de ietwat vreemde hoes van de cd op de deurmat zie. Laat ik mijn mening maar even achterwege tot ik de cd gehoord heb; Zombie Nation van Elam McKnight & Bob Bogdal heb ik het dan over. “Zombie Nation “ is een samenwerking tussen Elam McKnight en Bob Bogdal. Welke beide voor de kenners geen onbekende zijn en al wat albums op hun naam hebben staan. Echter de recensies daarvan waren niet heel lovend, waardoor deze albums het “grote publiek” niet hebben mogen bereiken. Hopelijk gaat dat na de samenwerking anders worden want “Zombie Nation” is toch wel een goed album, een erg goed album zou ik zeggen.

Voor de opnames van deze “Zombie Nation” gingen de heren naar de Switchyard Studios in Nasville en kregen McKnight en Bogdal medewerking van Tom Hambridge op de drums, Michael Saint –Leon, op de gitaar en Pojo. Voor de backing vocals werden ze ondersteund door Kim Morrison. Het album is een soort van combinatie tussen de Mississippiblues , electrische blues en dat klink erg lekker. Nummer 2 “Blues makes me happy”, is in mijn ogen een blues-song zoals deze hoort te zijn. Lekker strak drum ritme, knap staaltje harmonica werk, en dan dat lekkere stemgeluid van Elam McKnight. Met nummer 4 “Zombification” worden we getrakteerd op de harmonica “snoeisolo’s” van Bogdal en de donker kant van de stem van McKnight . No Hard Feelings is dan weer een catchy song van het album, maar eerlijk is eerlijk. Dit zijn wel songs die blijven hangen, zo dus ook deze.

Voor een meer uptempo nummer gaan we naar “I hate you”, McKnight gaat in dit nummer lekker los met zijn stem, wat hij zeker goed kan hebben, ook al komt het soms wat schreeuwerig over, het blijft toch zeer beheerst klinken. Ik denk dat de heren McKnight en Bogdal een goede stap hebben gezet om deze samenwerking aan te gaan. McKnight zegt dan ook ; “I am a songwriter first and I hope to get my music out there to as many people as possible, we are both really proud of this work and look at it as one of many to come”. Hopelijk worden ze nu wel “opgepikt” door het grote publiek want dit is toch wel een behoorlijk lekkere blues cd met een warm en sterk geluid zoals deze hoort te zijn. (alleen jammer van de hoes 😉 ) (8/10) (Michael J.Medis Group)

{slide=Tracklist:}

1. Pojo’s Place
2. Blues makes me happy
3. Tom cat kitten
4. Zombiefication
5. Red wheel barrow
6. 19 days
7. No hard feelings
8. I hate you
9. Brother to a stone
10. Hocus pocus
{/slide}

Deel: