Duff McKagan is bekend geworden als gitarist bij Guns ’n Roses. Hij bracht eerder een solo album uit (‘Believe in me’), hij zit in Velvet Revolver en voert hij de band Loaded aan. Recentelijk is het nieuwe en derde album ‘The taking’ uitgekomen van de band Loaded en vanavond staan ze hier in Eindhoven. De enige Nederlandse show. Ik ben dan ook trots dat ik erbij mag zijn om ze te fotograferen.

Als kind was ik helemaal idolaat van Duff McKagan. Ik kan je vertellen dat de band Loaded garant staat voor goede dosis hardrock muziek, en zo ook het optreden van vanavond. Het optreden van vanavond begon ruim een kwartier later dan gepland, waarschijnlijk doordat de zaal nog niet helemaal vol was. Op het moment van opkomen wordt er enthousiast gereageerd door het publiek, hoewel het grote deel toch wel voor Down was gekomen.

De opener van de avond is ‘Dead Skin’, maar na ‘We Win’, het 3e nummer komt de zaal pas echt lekker los. Duff is in vorm en zweept zo af en toe het publiek mee. Hij sluit af met ‘It’s so Easy’ en dan is het helaas alweer voorbij…

De uit New Orleans afkomstige sludgemetalformatie Down is nu aan de beurt het podium te betreden, ook voor hun de ENIGE Nederlandse show. Down zit zoals gezegd in de sludge hoek, een metalvariant die begin jaren 90 in de zuidelijke staat Louisana ontstond en het trage van Black Sabbath combineerde met de energie van Black Flag. De band die in 1995 hun debuutalbum ‘Nola’ uitbracht is daarna niet meer weg te denken. De snoeiharde southern blues gecombineerd met heavy metal zorgen voor een verassend geheel.

Wanneer de leden van de band het podium betreden is het nog wachten op de voorman, met luid geschreeuw en gejuich wordt hij op het podium geroepen. Wanneer hij in zicht is, zijn ruwe strot opentrekt en de snoeiharde gitaren klinken door de zaal kan het spektakel beginnen. Want dat is het, spektakel, de activiteit waarmee de leden op het podium staan en het publiek betrekken in het optreden is natuurlijk helemaal top en wordt dan ook zeer gewaardeerd door de fans. Nummers als ‘Lifer’ en ‘Losing all’ werden luidkeels meegezongen.

In de toegift komt Duff McKagan nog een set meespelen en liet na de show dan ook een duidelijke boodschap achter op Twitter: “Eindhoven was a KILLER gig! Playing with DOWN was like meeting lost twins from another mom- if that “other’ mom was also runclen we had sex”. Het was een zeer geslaagd ouderwets avondje zweten en rocken in de Effenaar.

Foto’s (c) 2011 Nathalie Bauland

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: