Met de officiële lancering van de website www.icons-collectibles.com tijdens het Gala van The Hague Jazz, is een unieke en exclusieve collectie aan muziek gerelateerde foto- en interieurkunst beschikbaar gekomen voor de hele wereld. Het van oorsprong door Sony Music Amerika opgezette Icon Collectibles-platform met hoogwaardige fotokunst van artiesten, is door Sony Music Nederland en het Nederlandse Qcreators geadopteerd en verder uitgebreid.

Met de opening van het vernieuwde online platform www.icon-collectibles.com, symbolisch verricht middels een overhandiging van een Icon Collectible aan Grace Jones, is een unieke en exclusieve collectie van iconen uit de muziekgeschiedenis wereldwijd beschikbaar gekomen voor het publiek.

Primair bestaat het aanbod op icon-collectibles.com, the art of music, uit een bijzondere collectie van topfotografen. Het assortiment wordt uitgebreid met unieke en bijzondere interieurobjecten die nauw aan de muziekindustrie verbonden zijn. Hierbij valt onder andere te denken aan gouden en platina albumonderscheidingen (o.a. Coldplay, Alicia Keys, Bon Jovi, Kiss en Elvis Presley) en bijzondere Album Art (LP-hoezen). De huidige collectie originele foto’s bestaat o.a. uit Miles Davis, Johnny Cash, Bob Dylan, Jimi Hendriks, Herman Brood, Duke Ellington, Krezip e.v.a.

Mede-initiatiefnemer John Burgers, Director Content & Business Development Sony Music Nederland, over icon-collectibles.com en de samenwerking met Qcreators: “Er is nu een exclusieve collectie fotokunst verkrijgbaar, die voorheen niet, of alleen tegen zeer hoge prijzen beschikbaar was. Wat ooit begon als een idee om ook voor Nederland naar Amerikaans voorbeeld zoiets als Icon-Collectibles op te zetten, mondde uit in een project waarmee we nu de hele wereld tot onze klantenkring mogen rekenen. Daarbij hebben we in Qcreators een perfecte partner die niet alleen zorg draagt voor communicatie, productie en fulfilment, maar ook medeverantwoordelijk is voor doorontwikkeling.”

Robert van der Mee, directeur van Qcreators: “Icon Collectibles is het portaal waar alles dat te maken heeft met lifestyle en muziek (behalve de muziek zelf) te vinden moet zijn. We verbinden daar overigens wel een aantal voorwaarden aan. De fotokunst en de aan muziek gelieerde objecten moeten onderscheidend zijn door kwaliteit, uniciteit, exclusiviteit en echtheid. Bovendien zijn alle artikelen uit de collectie gelimiteerd en worden voor de klant op maat gemaakt.”

Momenteel wordt met een groot aantal muzikanten, rechthebbenden en artiestenmanagers gesproken over uitbreiding van het assortiment. Daarnaast zullen alle wereldwijde Sony Music-vestigingen materiaal voor het Icon Collectibles-platform aandragen, terwijl alle betrokken artiesten en fotografen delen in de opbrengst.

Deel: