De Amsterdam Klezmer Band heeft de Preis der deutschen Schallplattenkritik in de categorie ‘Folk en Folklore’ gewonnen. Deze prestigieuze prijs viel de band ten deel voor hun laatste album Katla. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt om uitzonderlijk muzikale producties te eren. Het is een initiatief vanuit de German Record Critics’ Award Association, bestaande uit 140 zeer gerespecteerde muziekrecensenten, schrijvers, musicologen en uitgevers. Hun missie is om elk jaar een objectieve gids samen te stellen met daarin de meest kwalitatief hoogstaande muzikale producties. Bijzonder aan deze prijs is dat juryleden en organisatie onafhankelijk zijn van de platenindustrie.

Uit het juryrapport: ”Een must voor elke fan van Balkan Brass. Zeer virtuoos en ongelooflijk dansbaar!”

Katla werd begin dit jaar uitgebracht en heeft sindsdien de ene na de andere positieve recensie mogen ontvangen. Het album bevat veertien nieuwe nummers en allemaal originele composities van de bandleden zelf. Je vindt er veel verschillende muziekstijlen, zoals Sirba, turbo Polka, de swingende Cocek en Oompah, uitgevoerd in het virtuoze en onnavolgbare spel van de Amsterdam Klezmer Band. Dit alles natuurlijk onder de bezielende leiding van de twee frontmannen Alec Kopyt en Job Chajes, die met hun zang en rap deze CD weer tot een uiterst aanstekelijke en originele plaat maken.

Bovendien heeft de Amsterdam Klezmer Band dit jaar zijn 15 jarig jubileum en viert dit met een bijzonder concert in Paradiso, januari 2012! Precieze datum wordt nog bekend gemaakt.

{slide=Amsterdam Klezmer Band live:}


2 juli // Theater op ’t Zand // Kootwijkse Zand
22 juli // 4 daagse Nijmegen // Stevenskerk
17 september // De Bijenkorf // Borne
15 oktober // Stadsgehoorzaal Kampen // Kampen
29 oktober // Musis Sacrum // Arnhem
11 november // Theater het Speelhuis // Helmond
12 november // CK Theater // Roermond

{/slide}

Deel: