Het Openbaar Ministerie in Maastricht waarschuwt Pinkpop-gangers voor gevaarlijke xtc-pillen die in omloop zijn. Daarin zit de gevaarlijke stof PMMA. Sinds eind vorig jaar zijn in Limburg drie mensen overleden aan die xtc-pillen. Het zijn bruine of crèmekleurige tabletten met als logo een klavertje drie met een stengel. Maar ook pillen met een andere kleur of logo kunnen gevaarlijk zijn, aldus het OM.

In xtc zit over het algemeen de werkzame stof MDMA. PMMA vertraagt de werking van xtc waardoor je al snel geneigd bent nog maar een pilletje te nemen. “Het is een ingrediënt dat heel slecht kan uitvallen”, zegt justitie. “Je krijgt al snel te veel PMMA binnen als je deze pillen slikt.” In tegenstelling tot MDMA liggen de waarden van een werkzame dosis en een dodelijke overdosering relatief dicht bij elkaar. Pinkpop is dit weekend in Landgraaf. Ook op Twitter waarschuwen veel mensen elkaar al.

Deel: