Je hebt Mooi Wark, BZB en je hebt de overtreffende trap van Rock ‘n Lol: WC Experience! Een professionele bende van doortimmerde muzikanten die al 18 jaar bezig zijn om vakkundig de boel op stelten te zetten. Verkleedpartijen en rare fratsen gaan ze niet uit de weg. Na het eerste nummer al beginnen aan de toegift is flauw en tekent ook de humor van deze muzikale pleeboys. Het is de vraag of je veertigers, eentje van 135 kg, in een ouderwets badpak wilt zien rondspringen, maar dat mag de pret niet drukken.

Ze Rocken, rappen en parodiëren erop los. Het optreden begint en eindigt met de Studio Sport tune. Want topsport is het. ’t Is hard werken voor de mannen om de tent op zijn kop te krijgen. Maar het lukt ze! ‘Daor hed een doif oep de veurroit geschete’ en ‘Deutsche loel’ klinken niet als titels waarmee je de Top 40 kunt bestormen, maar wie open staan voor de gein van deze variété rockers heeft een toffe avond. De travestie act van Freddy Mercury met de stofzuiger is achterhaalt en mag er zeker uit. Al met al onderbroekenlol met een doorknede muzikale basis.

Bijzonder verrassend is het niet dat de Rotting Toons in het voorprogramma staan. Ze wonen bijkans om de hoek. Daarbij had Patrick Macelissen (zanger van WCE) de productie in handen van de tweede cd van deze pluimveerockers uit Boxmeer. Dit viertal is ooit in ’89 begonnen met stampende rockmuziek in een eigen jasje te stoppen. Na hun cd ‘Stank en Drank’ hebben ze een nog aantal jaar de boel plat gespeeld voordat ze besloten te stoppen. Toen 15 jaar later werd besloten een reünieconcert te houden is de vlam weer opgelaaid. Het vee was niet rijp voor de slacht, maar bleek nog springlevend.

Sinds kort is er een nieuwe cd ‘Rauw’ met vier nieuwe eigen nummers, waaronder ‘Nie Fokke mit Brabant’. Een prima nummer die niet zou misstaan als volkslied van Boxmeer. De Brabantse vlag wordt dan ook vol trots gedragen. Jammer dat ze het nummer “Bier en tieten’ (voor de meiden: wijn en piemels) nodig hebben om de toen nog halvolle tent warm te krijgen. Het beest in de meute kwam pas echt los tijdens de medley van Normaal nummers. Hopelijk krijgen deze mannen de kans om meer op te treden en krijgen hun eigen nummers de aandacht die het verdient. Het is jullie gegund!


Foto’s (c) 2011 Marcel Hakvoort

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: