Anneke van Giersbergen, ex-zangeres van The Gathering, zal met haar nieuwe band het voorprogramma gaan verzorgen van het tweede gedeelte van de Europese tour van Within Temptation. Anneke heeft goede herinneringen aan optreden met Sharon del Adel en haar mannen, bij wie zij al eens als gast te zien was op de DVD ‘Black Symphony’ en live-CD ‘An acoustic night at the theatre’. Dit was geheel wederzijds dus er werd geen moment getwijfeld om Anneke terug te vragen, maar dan nu als support van de nieuwe tour. Twee van Nederlands beste metal-zangeressen op één avond dus!

In januari 2012 zal het nieuwe album van Anneke van Giersbergen het levenslicht zien. Dit keer niet met haar band Agua de Annique, maar onder haar eigen naam. De opnames zijn in volle gang en het belooft een bijzonder album met een geheel nieuwe sound te worden.

{slide=Tourdata}

11/4 – Luxembourg (LU) @ Rockhal
11/5 – Kerkrade (NL) @ Rodahal
11/6 – Paris (FR)@ Zenith
11/8 – Birmingham (UK) @ Academy
11/9 – Manchester (UK) @ Academy
11/10 – Glasgow (UK) @ Barrowlands
11/11 – London (UK) @ O2 Academy Brixton (sold out)
11/13 – Brussels (BE) @ Ancienne Belgique (sold out)
11/15 – Stuttgart (DE) @ Longhorn
11/16 – Cologne (DE) @ E-Werk (sold out)
11/17 – Cologne (DE) @ E-Werk
11/19 – Hamburg (DE) @ Docks (sold out)
11/20 – Hamburg (DE) @ Docks
11/21 – Berlin (DE) @ Columbiahalle
11/23 – Dresden (DE) @ Schlachthof
11/24 – Munich (DE) @ Tonhalle
11/25 – Neu-Isenburg(DE) @ Hugenottenhalle {/slide}

Deel: