altDrie dagen lang heeft de Amsterdam ArenA staan schudden om haar grondvesten. Afgelopen zaterdag 28 mei waren wij van Maxazine van de partij in een volgepakte Amsterdam ArenA voor ‘De Toppers In Concert 2011: Kings and Queens’. Dresscode voor het weekend was white en gold of goud en wit. Rondom de Toppers was er de afgelopen tijd veel te doen, zo was er de zoektocht naar de vijfde Topper en het aangekondigde vertrek van Gordon. Vóór dat het stadion vol is, is de sfeers al fantastisch aan het worden. Ook dit jaar was het weer een meezingfeest van herkenning.

Ruim voor het concert liep het plein tussen de Amsterdam ArenA en de Heineken Music Hall vol met feestende mensen. Stuk voor stuk heeft men gehoor gegeven aan de dresscode. De kelen worden gesmeerd voor het meezing feest met liters bier, wijn en fris. De sfeer is uitgelaten en gezellig. Geer, Goor, Rene en Jeroen leken overal al aanwezig te zijn.

alt

Onder de klanken van het Wilhelmus worden de Toppers op een enorme praalwagen in de vorm van (hoe kan het ook anders) een gouden leeuw naar het podium gereden. In het midden van de ArenA hangt een enorme gouden kroon. Iedereen word na het zingen van ‘Dancing Queen’ van ABBA en ‘Baby Take Me Higher’ een warm welkom geheten, in het bijzonder onze Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Maxima. Dan barst het feest echt los. Een medley met tal van Nederlandse hits word ingezet en tijdens het Disney nummer van The Lion King, ‘Can You Feel The Love Tonight’ krijgen we toch wel kippenvel.

alt Waarom iedereen een gouden kroontje met lampjes heeft gekregen word duidelijk als er (wederom) een medley word gestart met dit maal kinderliedjes met Kinderen Voor Kinderen. In ‘Ik Heb Zo Wa Wa Wa Waanzinnig gedroomd’ zit er het stukje tekst ‘werd ik gekust en gekroond’. Aan het eind van de show komen de kroontjes pas echt goed van pas wanneer de Toppers alvast een paar maanden verder gaan om over de kerst te gaan beginnen met heel veel kerstbomen en sneeuw. de kinderliedjes achter ons latend maken we ons op voor het volgende spektakel. Los Angeles The Voices, K3, een duet van Jeroen van der Boom met Leonie Meijer en een feestje met Topper nummer vijf en zes. Rene Schuurmans en Peter Beense zorgen voor nóg meer meezing spektakel.

alt Het tweede deel van de avond start spectaculair. Op plateaus zwevend door de ArenA brengen de mannen een ode aan Jan Smit en zingen een aantal Elvis hits. Glennis Grace zingt haar grote hit en krijgt een staande ovatie van het uitzinnige publiek. Een emotioneel tintje word er aan de avond gegeven wanneer Gordon afscheid neemt van zijn overleden moeder met het lied ‘Hier is mijn laatste lied voor jou’. Vanwege zij drukke bezigheden buiten de Toppers heeft Gordon besloten om na zeven jaar ermee te stoppen. Na een ereronde door de ArenA, een compilatie op een scherm, een enorme bos met bloemen en na het zingen van het nummer ‘Over the Top’ verlaat Gordon voor de laatste keer als Topper de ArenA. De rest van de Toppers stappen op de praalwagen en verlaten met een staande ovatie en applause de nog nafeestende en zingende bezoekers. Duidelijk is dat het weer een fantastische avond was!

Deel: