‘Niet Aaien’ is het nieuwe cabaretprogramma van Johan Hoogeboom, Bas Marée en Ludo van der Winkel. Zoals we van hen gewend zijn zal het wel weer een humoristische en muzikale boel worden. Met verhelderende filosofietjes en een flinke dosis zelfspot gaan de heren op zoek naar een veilige plek voor den twijfelenden mensch. Dit trio is in de Nederlandse theater te zien van oktober 2011 t/m april 2012. De première van Niet Aaien is op dinsdag 25 oktober in Theater Bellevue.

Johan Hoogeboom heeft zijn sporen al ruim verdiend als zanger, cabaretier en componist. Hij componeerde de muziek voor o.a. de bioscoopfilm Pluk van de Petteflet en hij schreef de actuele nummers voor het populaire radioprogramma Spijkers met Koppen. Gedurende een periode van zes jaar gaf Johan les op de kleinkunstacademie. Zo ontmoette hij Bas Marée. Bas Marée heeft speelde o.a. met de Bloeiende Maagden in de voorstelling I.N.R.I., in de korte film Fopsnor en in het toneelstuk Nachtplannen, geschreven door Michiel Lieuwma. Ludo van der Winkel speelde in verschillende jazzbezettingen. Komend seizoen speelt hij naast Niet Aaien ook met cabaretière Anne van Rijn de voorstelling ’Conny Who’ gebaseerd op het leven van Conny Stuart.

Onder de titel 3/4 Bas brachten Bas Marée en Johan Hoogeboom eigen repertoire, gecombineerd met het betere bestaande werk. Afgelopen seizoen vormden zich het trio Johan Hoogeboom, Bas Marée en Ludo van der Winkel in de voorstelling Wil je mijn pleister zien? Zij spelen ook in het ensemble Andermans Veren Live!. Met de voorstelling Kijk Omhoog! brengen zij een ode aan het cabaretlied.

Foto (c) Govert de Roos

Deel: