De hit ‘Wer Bisto’ uit 2000 zette Twarres in één klap helemaal op de kaart in Nederland en zelfs België. Twarres ging niet lang daarna uit elkaar, maar besloot vier jaar geleden de draad weer op te pakken. Het noodlot sloeg echter toen toen bij zanger Johan van Veen een zeldzame zenuwziekte geconstateerd werd, waardoor hij nooit meer zou kunnen zingen. Na een donkere periode en een zoektocht naar Twarres in een nieuwe vorm, is het eerste wapenfeit de single ‘ De Júste Snaar’ van Timmer en haar band!

Via een zoektocht op de radio met DJ Ruud de Wild vond Mirjam een ‘nieuwe Johan’ in de vorm van Joost Bloemendal, maar het voelde bij Mirjam uiteindelijk toch niet goed dat iemand anders de plek van Johan zou innemen en daarom besloot zij de stap alleen te wagen met een compleet nieuwe band. “Het is heel dubbel! Ik ben heel blij dat ik Johan nog heb als vriend, maar ik mis hem muzikaal wel elke dag. Ik mis hem op het podium, dat was van ons. Dat vind ik wel heel moeilijk! Ik heb lang gezocht naar iets dat veel dichterbij lag dan ik ooit had kunnen denken”, aldus Mirjam.” Johan vult aan: “Het mooiste vond ik wat wij met elkaar hadden. Elkaar aankijken en weten wat we aan elkaar hebben en dat zal altijd blijven, dat gaat nooit weg. Ik zal Mirjam altijd blijven volgen en wens haar heel veel succes met de opstart van het nieuwe Twarres.”

Mirjam heeft de afgelopen jaren, naast haar solocarrière, met veel succes getoerd langs de theaters van Nederland en België om samen met Edward Reekers, Syb van der Ploeg en Julian Thomas onder de naam Motel Westcoast de grootste hits van de Amerikaanse Westkust ten gehore brengen.

Deel: