altHet is zondag 24 april. De campinggasten ontwaken langzaam met een brandende zon op de tenten. Degene die al wakker zijn geworden gaan snel over tot de orde van de dag. Klaarmaken voor Paaspop dag nummer 3. De optredens die vandaag voorgeschoteld worden liegen er niet om. Ook voor dag drie zijn de weergoden het festival goed gezint.

De bezoekers kunnen op diverse manieren wakker gemaakt worden tijdens Paaspop. De Main Stage zal als laatste beginnen met optredens. Als kick-off van de dag hebben we in Masters of Rock geluisterd en zijn wakker geworden bij No Turning Back. Voor degene die rustiger wakker wilde worden was er in Loco Royale een interactief programma met publiek van de Theo’s. De Theo’s moesten nog shaggie hebben dus het publiek mocht dat draaien.

Main Stage
De kick-off voor dag 3 op Main stage was gegelegd voor Miss Montreal. De band die rond Sanne Hans is gevormd, Miss Montreal, had de taak om een nog lege Main Stage vol te krijgen. Maar dat is voor de dame en heren een eitje. De muziek leent zich uitstekend voor intermezzo’s met het publiek. Sanne komt wat zenuwachtig over en maakt hier en daar een klein foutje. Maar ze hersteld het direct op een heerlijk eigen manier. In eerste instantie hadden we verwacht dat Miss Montreal de nummers zou afraffelen en dan inpakken. Maar het tegendeel is waar. Miss Montreal zet een voortreffelijke show neer op de vroege middag. De Main Stage is op het redelijk vroege tijdstip goed gevuld. Miss Montreal is zeker de moeite waard om eens te checken, ze zijn echt leuk.

Alle grappen over de lengte van Roel van Velzen zijn algemaakt, dat doen wij dus niet. Wat we wel kunnen melden is dat het Van Velzen echt een baasje is op het podium. Van Velzen zit het optreden voor publiek in het bloed. Van Velzen en zijn band hebben net hun theatertour afgesloten. Paaspop is daarom voor hen het eerste festival. Het was voor de heren dus een jam-sessie met nieuwe nummers waar het publiek van mee mocht genieten. Van Velzen weet het publiek enthousiast te maken en te houden. Van Velzen en band hebben net een theater tour afgerond. Hij betrekt het publiek er heerlijk bij. Zelfs beantwoord Van Velzen nog wat vragen die uit het publiek omhoog komen. Bij alle bekende nummers zingt het publiek mee. Het optreden is geweldig.

Na Miss Montreal en Van Velzen mocht Alain Clark het publiek vermaken. Het laatst album van Alain Clark wordt wel een in één adem genoemd met Prince. Goed , Prince is natuurlijk een trap hoger dan Alain Clark. Maar op dit podium doet hij er zeker niet voor onder. Actief en altijd goedlachs brengt Alain Clark zijn nummers. De backingvocals lijken het op één moment even over te nemen terwijl Alain Clark zijn publiek mee probeert te trekken. Ook staan bij Alain Clark de dames te dringen. Er zitten veel muzikale overgangen en intermezzo’s in.

De volgende band geniet geen introductie en wil dit ook niet hebben. Niemand op het podium, geen cameramensen, fotografen wie dan ook. Voor deze band moeten we een groter stuk schrijven. Het is de Nederlands band der bands. De band viert dit jaar zijn 50!!! jarig jubileum en menigeen vraagt zich af wat ze nog te zoeken hebben op grotere festivals. Daar hadden Barry Hay en zijn vrienden een passend antwoord op..Heel veel !! Dat 50 jaar muziek maken geen kwalificatie voor ouderdom is, maar een aanduiding voor ervaring en kwaliteit laten de heren in Schijndel weer zien.

Na een periode waarin alles shows gecancelled waren omdat zanger/gitarist George Kooymans stemproblemen had, was dit de tweede show van de heren. De band had er duidelijk zin in en gingen dan ook niet voor de standaard “alle 13 hits”-setlist en begon zelfs met een nieuwe song. Naast deze nieuwe track speelde ze oa ‘She Flies on strange wings’ en ‘Making love to yourself’ Uiteraard ontbraken de hits niet en ‘Going to the Run’, ‘When the lady smiles’, ‘Twilight Zone’ en ‘Radar Love’ inclusief de drumsolo van Cesar Zuiderwijk, liet het publiek uit zijn dak gaan. De Mainstage van Paaspop was even de grootste karaokebar van Nederland, en iedereen in de tent zong de hits mee. Als het publiek blijft roepen om een toegift komt de band terug op het podium om de song over de voorliefde voor blonde dames van zanger Barry Hay ‘Long blond animal’ en afsluiter ‘Holy Holy Life’ te spelen.

De band verlaat het podium en het enige wat overblijft is een tent vol mensen die zich afvragen wat ze zojuis beleefd hadden. Golden Earring mag dan al even meedraaien, maar dat ze weten hoe een show in elkaar steekt mag duidelijk zijn. Dit was absoluut één van de toppers op Paaspop 2011.
(Golden Earring verslag door Sander van den Berg)

De Main Stage was nog in extase na het geweldige optreden van de Golden Earring. Voor de Zeeuwse heren van Bløf was het de zware taak om het publiek warm te houden. De doorgewinterde band die ook al enkele jaren meegaat. Na al die jaren optreden hebben de heren een mooie festivalshow neergezet. Met wat extra lichten en lasers wordt het publiek getrakteerd op de Zeeuwse meezingers. Bløf is zeker een band die op een festival thuishoort. Paaspop is zeker ook een mooie generale voor hun eigen festival op de Brouwersdam. Maar Guus Meeuwis en de Golden Earring is de heren net niet gelukt.

De afsluiter van Paaspop 2011 was Dropkick Murphys uit de VS. De cameramensen pakte voor alle zekerheid de camera’s in voor de regen die komen gaat, dat wil zeggen, een bierregen. De heren van Dropkick Murphys spelen Ierse folkmuziek gecombineerd met zwaardere punkmuziek. De zanger van de band springt over het podium. De ander bandleden zijn iets of wat meer gebonden aan het podium maar vliegen ook in de lucht. Het publiek dat op het tandvlees loopt haalt de laatste energie uit de tenen om te springen en te schreeuwen. Het bier vliegt door de lucht. Voldaan verlaten de bezoekers de Main Stage.

Masters of Rock
Voor de opening van dag 3 heeft de organisatie No Turning Back in Masters of Rock gezet. De opkomst van de band is met het nummer van Guus Meeuwis, Brabant. Maar wordt abrupt onderbroken door wilde gitaren en keiharde rock. Wat rustig wakker worden doorgaan waar je gebleven bent. Langzaam loopt de tent vol. Een enkeling staat te springen met het biertje in de hand. De band is blij om na 14 jaar lang muziek te maken eindelijk op Paaspop te staan.

My Favorite Scar brengt dark rock uit de luidsprekers. Er is weinig publiek aangezien de laatste klanken van Miss Montreal nog klinken in de Main Stage. Maar hierna loopt de tent toch voller. De zanger komt met een wandelstok het podium op. Hij heeft een gebroken voet. Volgens eigen zeggen gaat de pijn weg door het spelen voor publiek, dus rocken. Dat rocken deden ze dan ook. De stem van de zanger was iets of wat hees waardoor het af en toe monotoon klonk.

De amerikaanse band Sick Of It All staat bekend om gedenkwaardige optredens. Dat schept een band tussen de band en het publiek. Toeval of niet de band bestaat 25 jaar en viert zo’n feest in Schijndel tijdens Paaspop. De band creeërt een pit waar de bezoekers alle energie kwijt kunnen. De tent is vol en barst door de energie bijna uit elkaar. De climax komt als de zanger oproept om naarvoren te komen en dan naar achteren te rennen. Helaas naar dat laatste is niet gelukt. De bezoekers klimmen over de hekken en klimmen op het podium. De band speelt door, de security kan niets doen. Dit is gedenkwaardig voor Paaspop editie 2011.

De afsluiting was weggelegd voor Danko Jones. Het podium is gevuld met een batterij aan licht dat niet standaard is. Bij enkele nummers wordt er een mooie lichtshow neergezet. De band speelt rock ’n roll zoals het bedoeld is. De zanger wil het publiek zien en vraag om alle lampen de zaal in te richten. De hele batterij aan lichten verlichten de hele tent. Een zonnebril is nu geen overbodige luxe. Na drie nummers worden de fotografen geacht weg te gaan. Maar de zanger denkt hier anders over en eist dat ze terugkomen. Dat gehad te hebben staat er een jonge cameraman die waarschijnlijk instructies krijgt van de regie om het publiek te filmen wordt in de zeik gezet door de zanger. “You must film ME! ME!…ME!”, zanger, “That’s not why I started a rockband…!”. De band maakt de laatst klanken legendarisch. Na het optreden moet het publiek zich snellen naar de Main Stage.

Loco Royale
De Theo’s verzorgde de ontwaak sessie waar het publiek geacht wordt mee te doen. De drie Theo’s willen mensen voor kleien en shaggie draaien. Het is komisch om te zien hoe de mensen meedoen. Natuurlijk dan de Vioce Of Holland niet ontbreken, Danny Panadero. Hij had zelfs twee optredens in de Loco Royale! Als Danny Panadero komt dan weet je dat er een hitmachine staat. Het concept van de tent is erg leuk, muziek met een knipoog en veel humor.

Heineken Star Club
De hele dag door worden in dit open podium de klanken van dance en trance gebracht door top DJ’s als Ricky Rivaro, Gregor Salto, Shermanology en nog vele andere. Het is mooi om te zien dat veel van de bezoekers ook buiten de tent staan.

Extrema
Diverse DJ’s en live optredens worden op in deze prachtige tent opgevoerd. Het zijn voornamelijk de jongere niet rockers die hier staan te dansen op de klanken van Leroy Rey, Joost van Bellen, Dr. Lektroluv en nog vele andere. Het podium is bedoeld als aandacht voor het Extrema festival dat in juli op Aqua Best plaatsvindt. De podium bouwers hebben kosten noch moeite gespaard. De tent is echt prachtig. Gelukkig is de tent minder warm dan een dag eerder bij de Jeugd Van Tegenwoordig.

Deel: