altDiverse rocklegendes hebben samen een superband gevormd om een project op te starten genaamd ‘Who Cares’. Ian Gillan (Deep Purple) en Tony Iommi (Black Sabbath) zijn de initiatiefnemers van de gelegenheidsband, verder bestaat de band uit de rocklegendes Jon Lord op keyboard (Deep Purple), drummer Nicko McBrain (Iron Maiden), Jason Newsted (ex-Metallica) op bas en HIM-gitarist Mikko Lindstrom.

De bandnaam Who Cares is een subtiele verwijzing naar het project waarvoor Ian en Tony besloten de handen ineen te slaan. Beide heren raakte tijdens de vele tournees betrokken bij een project in Armenië. In de stad Gyumari moest geld bij elkaar worden gebracht voor de wederopbouw van de muziekschool. Deze werd tijdens de grote aardbeving in december 1988 verwoest en is tot op de dag van vandaag door gebrek aan geld nooit gerenoveerd. De opbrengsten van deze speciale single komen volledige ten goede aan dit doel. Naast twee audiotracks (Out Of My Mind en Holy Water) bevat deze luxe verpakte single de videoclip van Out Of My Mind en een 30 minuten durende documentaire. Er verschijnt ook nog een zeer beperkte oplage van een 7″ vinyl versie. Release is 9 mei.

Bekijk hier alvast de trailer van Who Cares.

Deel: