altLady Gaga lijkt bezig om haar muziek te promoten door tegen de katholieke kerk te trappen. De popzangeres lijkt een PR-truc te willen uithalen door in haar nieuwe video behorend bij het nummer ‘Judas’ in de huid van bijbelfiguur Maria Magdalena te willen kruipen.De katholieke kerk is niet zo onder de indruk van de zangeres. Bill Donahue, president van The Catholic League for Religious and Civil Rights zegt in een reactie: ‘Sommige mensen hebben talent en dan heb je nog Lady Gaga. Ik vind haar steeds minder relevant. Is dit de enige manier om haar optredens meer aandacht te geven? Het is geen toeval dat ze in de periode voor Pasen met dit idee komt.’

Madonna haalde eind jaren tachtig eveneens de woede van de katholieke kerk op haar hals met de video voor het nummer ‘Like A Prayer’. Daarnaast kwam ze in opspraak door tijdens haar Confessions Tour in 2006 hangend aan een kruis een nummer te zingen.

Luister Judas hier.

Deel: