Dat Tjeerd Bomhof zanger van Voicst is, zal hem nog lang achtervolgen. Desondanks behaalt de man momenteel grote successen met zijn solo-project Dazzled Kid. Dit solo-project van de succesvolle zanger staat garant voor een mooie avond, en dat wordt het ook! Het concert wordt, iets later dan wat de planning ons deed vertellen, afgetrapt door Houses. Deze jonge popband brengt melancholische muziek met nummers van hun EP ‘End of Story’ met duistere titels als ‘Suicide’ en ‘Killing My Best Friend’. De band brengt gevarieerde muziek, van rustig tot ruig.

Na ongeveer een half uur is het dan tijd voor Dazzled Kid. Door het grote scala aan sfeerelementen die nog moeten worden opgebouwd, loopt dit optreden ook uit. Voor het publiek maakt dat niet veel uit, want de sfeer zit er goed in. Tjeerd komt op onder het licht van discoballen en rook, een prachtig effect die goed inslaat bij het publiek. Fanatiek, doch ingetogen gaat het concert van start. Langzamerhand komen de bandleden ook het podium op tijdens het openingsnummer ‘Nature Shows It’s Tongue’. Waar Voicst meer ‘bouncy’ en ‘rough around the edges’ was, is de cd van Dazzled Kid ‘Fire Needs Air’ in balans en met een grote reeks aan stijlen. Deze brede reeks wordt ondersteund door het grote scala aan bijzondere en met zorg geselecteerde instrumenten. Door de inzet van een accordeon waan je je op een terrasje in Spanje met ‘Like Voodoo’. Het nummer ‘The Weight of my Days’ heeft meer electropop-achtige invloeden door inzet van het keyboard. Ook komt tussen de nummers door een plastic kip en het geluid van een koe langs.

Dan komt de introductie van het nummer ‘Sharp Little Boulders’. Tjeerd Bomhof vertelt dat dit nummer met behulp van C-Mon (C-Mon & Kypski) geproduceerd is. C-Mon vond het iets zeebonkerigs hebben en kwam tot de conclusie dat Tjeerd niet zeebonkerig genoeg was. In de gang van de studio’s liepen een aantal mensen rond, waarvan één er heel zeebonkerig uitzag. Met behulp van deze man is het nummer opgenomen. Er was aan deze samenwerking echter maar één voorwaarde verbonden; de man in kwestie was een Groninger, en als Dazzled Kid in Groningen zou spelen, wilde hij mee op het podium. Zo gezegd, zo gedaan. Een echte zeebonk stond op het podium mee te bonken op het nummer. Er is tijdens het concert eenmaal teruggegrepen naar Voicst; dat was tijdens het nummer ‘A Year and A Bit’ van het laatste album van de groep.

Richting het einde van de show deelde Tjeerd mee dat hij het nooit cool gevonden heeft om covers te spelen tijdens concerten, maar dat hij in de loop der tijd besloten had om dan maar niet cool te zijn. Hij ging aan het rand van het podium zitten en zong daar zonder enige versterking ‘Ain’t No Sunshine’. Dit intieme moment werd afgewisseld met ‘Stronger’ wat leidde tot nog een cover; ‘Deeper Shade Of Soul’, van Ray Baretto, later gecoverd door Urban Dance Squad. Een waardige afsluiter van een intense en gezellige avond. De avond was aan het einde van het concert nog niet voorbij. De afterparty in de kelderbar van Vera stond op beginnen. Tjeerd stond weer op het program, ditmaal als DJ. Het feest ging zowel met concertbezoekers als uitgaanspubliek tot in de vroege uurtjes door. Het was een geslaagde avond.

Foto’s (c) 2011 Shanna Wiggerman

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: