Vorig jaar gaf de band een exclusieve show in Melkweg Amsterdam, voor de 2011 editie waren ze afgezakt naar het altijd gezellige zuiden. Tijdens de tournee van My Chemical Romance was er ook dit jaar maar plek voor één show in Nederland, en wel op 26 Februari in 013 Tilburg. Fans van het Amerikaanse 5-tal waren dan ook in grote getalen vanuit het hele land gekomen om dit mee te maken.

De lange rij voor de ingang van de Brabantse muziektempel bestond voornamelijk uit tieners met hier en daar een verdwaalde dertiger of veertiger. My Chemical Romance valt o.a. in het EMO-Rock genre. De band is na de aanslagen op 11 september in New York opgericht door de opvallende frontman Gerard Way uit frustratie over de wereldproblematiek. Afgelopen week wonnen de heren in Londen nog twee NME (New Musical Express) awards voor beste videoclip (‘Na Na Na’) en beste internationale band, hiermee waren ze de grote winaars, vandaag lag de taak om 013 voor zich te winnen. Het voorprogramma was in handen van LostAlone, een Engels drietal wat door My Chemical Romance op sleeptouw is genomen om de Europeese zalen op te warmen.

Nadat LostAlone hun werk had gedaan, was het rond half 10 tijd voor My Chemical Romance. ‘Sing’ gaf de aftrap voor de show in Tilburg en dat was precies wat de fans deden, meezingen, uit volle borst. Zo zie je maar, dat er op 11 september 2001 ook mooie dingen zijn ontstaan…

Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: