altHet zat er dik in, maar na twee jaar stilte rond de band hebben Meg en Jack White besloten om er mee te stoppen. The White Stripes zijn officieel uitelkaar. Op hun website geven ze een verklaring waarom. ‘The reason is not due to artistic differences or lack of wanting to continue, nor any health issues as Meg and Jack are feeling fine and in good health’, een en ander is daar te lezen.

De oorzaak van de split is niet dat er ruzie is ontstaan of dat ze het op muzikaal gebied niet meer eens waren. Hun verklaring eindigd met: ‘The White Stripes do not belong to Meg and Jack anymore. The White Stripes belong to you now and you can do with it whatever you want. The beauty of art and music is that it can last forever if people want it to. Thank you for sharing this experience. Your involvement will never be lost on us and we are truly grateful.’ Met het nummer ‘Fell In Love With A Girl’ heeft de band in 2001 hun eerste hit te pakken. Met het album ‘Elephant’ is de echte doorbraak een feit. Op dit album staat ‘Seven Nation Army’ wat een wereldwijde hit werd.

{slide=The White Stripes – Seven Nation Army}http://www.youtube.com/watch?v=0J2QdDbelmY{/slide}

Deel: