Vanaf 2007 werden de eerste teksten geschreven op beats, de naam Gaza staat voor het niet vergeten van de Palestijnen die te maken hebben met genocide, kolonisatie, bezetting, land inname en etnische zuivering en voor het blijven strijden tegen onderdrukking, racisme, oorlog en onrecht. De naam Stryder symboliseert niet alleen de dagelijkse strijd die gevoerd word tegen een systeem van onderdrukking, het staat ook voor de innerlijke strijd die Stryder met zich zelf voert. Stryder en Gaza gebruiken hiphop dan ook als hun uitlaatklep, zoals hun uitdrukking klinkt de stem van de stemlozen. Sinds 21 februari 2010 staan ze getekend bij Appamusic het label van rapper Appa.

De Confrontatie mixtape is eind 2010 uitgekomen, de mixtape bestaat uit solonummers van Stryder en Gaza maar ook uit nummer van hen samen en samenwerking samen met onder meer De Mark. Dit nummer is net zoals de titel genaamd ‘De Confrontatie’, en gaat over de confrontaties die ze tegen komen en hoe ze er over denken. In de tekst komen ze uit waar ze voor staan zoals Palestina en de onderdrukking van de mensen van de Gaza. Met het nummer ‘Hangend aan de rand’ legt Stryder uit dat hij uit een dal is gekropen van negativiteit doormiddel van het luisteren naar 2PAC en zich vergelijkend met The Black Panther Movement ziet Stryder het weer positief in en heeft Stryder een HBO-opleiding gestart.

De Confrontatie mixtape heeft een lekkere sound en we gaan hopelijk nog veel van Stryder en Gaza horen in de toekomst, De Confrontatie mixtape is te downloaden op http://www.stryderengaza.com. (7,5/10) (Appamusic).

Deel: