Anouk is vanavond Prinses Rossane. Het zijn 1 van de laatste woorden van Willie Oosterhuis tijdens het festijn in het Arnhemse Gelredome. Hij is al jaren DÉ presentator van het Mega Piraten Festijn. Anouk is erg ziek en wordt woensdag geopereerd, en zij had 1 wens. De befaamde Piraten festijn deur openen voor Nick en Simon. Het was het finalestuk van het Mega Piraten Festijn 2010.

Zaterdag 11 december stonden er ruim 30.000 liefhebbers van het Nederlandse lied te wachten tot de deuren van het grootste theater van Nederland open gingen. Het Gelredome was even hun tempel. De grootste kroeg van Nederland, zoals Special Guest Patty Brard het noemde.

Het Mega Piraten festijn wordt gewoonlijk gehouden in een speciaal voor hen gemaakte tent. Die ruim 12 keer per jaar wordt opgebouwd in een andere stad. Het concept is makkelijk. Een grote tent, met een podium, waarop een deur staat waar de optredende artiesten door heen komen, deze deur wordt geopend door Willie Oosterhuis met een bijbehorend nummer ‘De Deurbel’. De tent biedt plaats aan ruim 10.000 piratenmuziek liefhebbers. Optredende artiesten zijn uitsluitend Nederlandstalig.

Deze avond staan ruim 20 artiesten op het podium. Voorafgaand door een voorprogramma van Tros Sterren.nl. In dit programma zien de fans o.a Wesley Klein en Jody Bernal op het podium. Klokslag 20.00 gaat voor het eerst de deur open, en wordt het festijn geopend door Jacques Herb. Een keur van artiesten komen voorbij. Monique Smit, De 3j’s, Sieneke, De Sjonnies, Lee Towers, Wolter Kroes, Koos Alberts en Jannes zijn een aantal van de piraten artiesten die op het podium staan.

Arnhem is verzot op het Nederlandse lied, dat is al jaren bekend. Vandaar dan alle 30.000 kaartjes waren uitverkocht en het een groot succes bleek. Heb jij je kans gemist? Volgend jaar doen ze het gewoon nog een keer dunnetjes over. Op 10 December bezetten de Piraten opnieuw het Gelredome!

En Anouk? Die zag haar wens uitkomen, en opende de deur voor Nick en Simon…

Foto’s (c) 2010 Jeroen Muller

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: