Maxazinefotograaf Eric van Nieuwland en collega-fotograaf Ron Beenen zijn beiden muziekliefhebbers. Muziekfotografie is dan ook hun grote passie. Hun foto’s worden gebruikt voor posters, pr-materiaal, cd- en dvd-hoezen en hun foto’s verschijnen naast op Maxazine regelmatig op andere websites, online magazines, in kranten en tijdschriften. Beiden fotograferen voor artiesten en festivals en zijn vanaf het begin als fotograaf bij het The Hague Jazz festival betrokken. Hun samenwerking is spontaan gegroeid tijdens een gezamenlijke opdracht. Inmiddels is hun project gerealiseerd: een mooi 112-pagina tellend fotoboek.

Dit boek geeft een sfeerimpressie en overzicht van 5 jaar optredens op het The Hague Jazz festival. Jong en oud, van bebop tot wereldmuziek, van contrabas tot mondharmonica; de jazz-traditie wordt op indringende wijze in beeld gebracht. Een aantal interviews met vertegenwoordigers van die traditie vult de beelden aan. Dit evenement is tevens een persmoment van The Hague Jazz zelf waar in het kort de ontwikkelingen van dit fraaie festival worden toegelicht.

Deel: