Er zijn drastische bezuinigingen aangekondigd op kunst en cultuur. Hierdoor worden er twee grote acties op poten gezet waar ook FNV KIEM aan mee zal werken. Op zaterdag 20 november zal er een grote landelijke publieksmanifestatie georganiseerd worden. Vóór en dóór het publiek zullen er dan door het hele land evenementen zijn. Alle locaties en acties worden weergegeven op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl

FNV KIEM organiseert aansluitend op maandag 22 november samen met Freek de Jonge in de Heineken Music Hall in Amsterdam een fantastische avond in het kader van ‘Leve de beschaving, Nederland schreeuwt om cultuur!’ Niemand minder dan NUHR, Brigitte Kaandorp, Gijs Scholten van Aschat, Moke, Kyteman, Ernst Daniel Smid, Wende Snijders, Waylon, Ruth Jacott, en Acda en de Munnik zullen deze avond begeleid worden door het Metropole orkest. Met spectaculaire optredens zullen de diverse artiesten laten zien en horen wat de waarde van kunst en cultuur is.

Vanaf 19:00 uur zullen er beeldend kunstenaars aanwezig zijn in en rond de Heineken Music Hall en er zullen films worden vertoond. De makers hiervan zullen de bezoekers verrassen. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.stopculturelekaalslag.nl voor de prijs van €17,50.

Deel: