Zangeres Amy Macdonald maakte op Rockin’Park na een zeer enthousiast ontvangen concert bekend dat ze in het najaar terug zou keren naar Nederland voor een optreden. Vanavond was het dan zover in de Heineken Music Hall in Amsterdam bracht de Schotse zangeres een spetterend optreden voor haar fans.

In 2008 breekt Amy Macdonald door met haar debuutalbum ‘This is the Life’, en tevens bereikt ze met het gelijknamige nummer de nummer 1 positie in de hitlijsten. Het album is op dit moment al triple platina in Nederland. Bij het binnen komen van de HMH onstaat er al gelijk een prima sfeer, met in het voorprogramma Troubadour Rose en Fyve Dangerfield die de zaal al lekker in beweging brengen, is het daarna de beurt aan Amy Macdonald zelf om al haar bekende hits als Mr. Rock & Roll, This is the Life, Run, Don’t tell me that it’s over en This is my life” ten gehore te brengen.

Afgelopen maart bracht de 22-jarige Macdonald haar tweede album uit ‘A Curious Thing’ Dit album behaalde ook al snel de gouden status en is daarmee ook zeer succesvol. Tijdens het concert kwamen uiteraard ook de nummers van het nieuwe album voorbij. Met de nummers Don’t tell me that it’s over, Love Love, This pretty face en Dancing in the dark. Iedereen was erg onder de indruk van het spetterende optreden wat Amy Macdonald gaf en wat mij betreft had het concert dan ook nog wel wat langer mogen duren.

Foto’s (c) 2010 Richard van Egmond

Deel: