Het is alweer enkele maanden geleden dat de Amsterdam Arena zich vulde met duizenden dance liefhebbers en op haar grondvesten deed schudden. Op 3 juli 2010 vond namelijk Sensation plaats. Dit jaar is het thema ‘Celebrate Life’. Voor de liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen was de live uitzending door BNN van het evenement een troost. Logischer wijs is een vervolg op die uitzending het uitbrengen van een compilatie dvd. Maar dat zou voor de organisatie te min zijn en dat doet het evenement te weinig credit. Na de dubbel mix cd (recensie) brengt de organisator en producer van dit evenement een box uit waarin je een dvd, Blu-Ray en een mix cd aantreft. ‘Celebrate Life with House’.

Blu-Ray & dvd

Het evenement zelf neemt van begin tot einde je adem weg. De dvd en Blu-Ray doen niets anders dan dat. Het is een registratie van dit live evenement waar je u tegen zegt. Goed in elkaar gezet. Er is geen moeite bespaard om het registratie gedeelte een samenhangend geheel te geven. Hierdoor wordt het gevoel van 3 juli j.l. weer helemaal naar boven gehaald. Natuurlijk is dat niet het enige wat de dvd en Blu-Ray bieden. Je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen bij Sensation. Wat gebeurd er nu eigenlijk om een toonaangevend evenement tot een succes te maken? Misschien kom je erachter. Het is zeker de moeite waard om er voor te gaan zitten. Dan is er nog Chuckie. Deze top DJ geeft je een kijkje wat hij zoal doet ter voorbereiding op zijn set voor Sensation. Dit kijkje bij Chuckie verbaasde mij enigszins op de manier waarom hij jullie zijn set laat horen.

Mix cd

Jullie zullen denken: “Er is toch al een mix cd!”. Klopt helemaal. Maar deze is anders. Het geeft je nog beter het gevoel het evenement zelf. Helaas kan ik je geen tracklist geven. Maar geloof me als dance liefhebber weet je wat je hoort.

Celebrate Life again

Heb je het gemist in de Amsterdam Arena? Dan heb je nog een herkansing op 31 december 2010 in Düsseldorf, Duitsland. Het Sensation circus slaat hier haar kamp op en uit om samen met jullie het nieuwe jaar in te luiden. Het zal zeker de moeite waard zijn om er bij te zijn. De organisatie kennende zal kosten noch moeite bespaart blijven om jullie te laten genieten. Klik hier voor meer informatie

Conclusie

Alle bezoekers die er zijn geweest is dit de ultieme herbeleving op Blu-Ray, dvd en cd. Voor iedereen die er niet bij is geweest. Geeft dit de sfeer en magie van het evenement waar je volgend jaar echt bij moet zijn. (8/10) (Roughtrade)

{slide=Kopen & Luisteren}

Various - Sensation - Celebrate Life
Sensation – Celebrate Life
{/slide}

Deel: