Chicago, of de Mississippi Delta, daar gaan je gedachten naar uit wanneer je aan de blues denkt. Dat er ook in Detroit aan dit genre gewerkt word, is minder voor de hand liggend. Paul Andrew Ulysses Lamb (P-A-U-L) is in Detroit geboren en getogen en maakt authentieke blues rock. P-A-U-L’s tweede album ‘Gunshot Lullaby’ is begin september in de Benelux uitgekomen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van P-A-U-L had gehoord, tot ik deze cd in mijn bezit kreeg. Nieuwsgierig als ik ben stopte ik hem snel in mijn cd speler en ging er eens goed voor zitten. Al snel hoorde ik de invloeden van Stevie Ray Vaughn. Ook is de stijl van Bob Seger, ja zelfs de invloeden van Johnny Cash zijn hoorbaar op deze cd. Volgens insiders klinkt ‘Gunshot Lullaby’ een stuk volwassener dan de debuut cd ‘Hangin’ On For Dear Life’. De door Al Sutton (producer van de cd’s van Kid Rock) gemixte cd is live in de studio opgenomen. Paul is een goede gitarist die zijn invloeden goed laat horen. Hij heeft een goede stem die prima bij deze muziek past. Met het gospel koortje op de achtergrond is dit een ideale combinatie. Nummers als ‘Our bullets will be fairytales’, ‘I ain’t givin’you up’ en ‘I will never tell’ swingen de pan uit. Persoonlijk vind ik de cd vol met uitschieters staan, maar nummers als het eerder genoemde ‘I will never tell’ , het titelnummer, ‘Gunshot Lullaby’ en het krachtige ‘Detroit is on fire’, stijgen er net iets boven uit. Voor blues-rock liefhebbers is dit een heerlijke cd die lekker klinkt. Een echte aanrader! (8/10) (E&E Entertainment)

{slide=Tracklist}

 1. And So It Begins
 2. Our Bullets Will Be Fairytales
 3. I Ain’t Givin’ You Up
 4. Martyred Eyes
 5. I Will Never Tell
 6. Gunshot Lullaby
 7. Detroit Is On Fire
 8. Mercy Kissin’
 9. At The Revolution
 10. Rattlesnakes And Butterflies
 11. Diamonds For Coal
 12. Behind The Brothel

{/slide}

{slide=Luisteren en kopen}

Gunshot Lullaby
Gunshot Lullaby
P-A-U-L

{/slide}

Deel: